Лавров: Порошенков план је ултиматум

 

Москва забринута због тога што паралелно са појавом мировног плана председника Петра Порошенка расте интензитет специјалне операције, изјавио Сергеј Лавров.

Свијет 21.06.2014 | 16:20
Лавров: Порошенков план је ултиматум

Шеф руске дипломатије је додао да ће спровођење Порошенковог плана зависити и од западних спонзора украјинских власти, пренеле су руске агенције.

Према његовим речима, већи део тачака плана који је предложио Порошенко изгледа као ултиматум.

"У њему нема најважнијег - предлога о почетку дијалога", рекао је у Саудијској Арабији Лавров, додајући да је то "радикално одступање од Женевског коминикеа од 17. априла", пренео је Итар-Тасс.

Према његовим речима, раније су западне земље преузеле одговорност за подршку стабилности у Украјини и ту одговорност сада треба допунити конкретним потезима, који ће омогућити да се неодложно почне равноправан дијалог о уставној реформи и решавању кризе уз учешће свих региона Украјине.

Лавров се, наводе руске агенције, срео са шефом саудијске дипломатије Саудом ал-Фејсалом и генералним секретаром Организације исламске сарадње Ијадом Маданијем.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Спасите Русију..

21.06.2014 14:26

И ти и Путин би требали да мирно одете са функција које обављате, национални понос је економија и радна мјеста а не пресипање из супљег у празно господо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

21.06.2014 16:18

Када су Руси узели Крим Читава се Европа у....а. Цим је стала ЕУ се ок......а. Ма Дигните тенкове и авионе и Браните свој народ. Доста прице побице их тамо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.06.2014 17:40

Нећа Руси бити избјеглице као што је пола нашег народа. А ти "спасите Русију", не продаје се национални понос новцем. Постоји име за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре спаси Русију

22.06.2014 06:06

У тебе је друзе супља глава и то добро

ОДГОВОРИТЕ