Lavrov: Porošenkov plan je ultimatum

 

Moskva zabrinuta zbog toga što paralelno sa pojavom mirovnog plana predsednika Petra Porošenka raste intenzitet specijalne operacije, izjavio Sergej Lavrov.

Svijet 21.06.2014 | 16:20
Lavrov: Porošenkov plan je ultimatum

Šef ruske diplomatije je dodao da će sprovođenje Porošenkovog plana zavisiti i od zapadnih sponzora ukrajinskih vlasti, prenele su ruske agencije.

Prema njegovim rečima, veći deo tačaka plana koji je predložio Porošenko izgleda kao ultimatum.

"U njemu nema najvažnijeg - predloga o početku dijaloga", rekao je u Saudijskoj Arabiji Lavrov, dodajući da je to "radikalno odstupanje od Ženevskog kominikea od 17. aprila", preneo je Itar-Tass.

Prema njegovim rečima, ranije su zapadne zemlje preuzele odgovornost za podršku stabilnosti u Ukrajini i tu odgovornost sada treba dopuniti konkretnim potezima, koji će omogućiti da se neodložno počne ravnopravan dijalog o ustavnoj reformi i rešavanju krize uz učešće svih regiona Ukrajine.

Lavrov se, navode ruske agencije, sreo sa šefom saudijske diplomatije Saudom al-Fejsalom i generalnim sekretarom Organizacije islamske saradnje Ijadom Madanijem.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Spasite Rusiju..

21.06.2014 14:26

I ti i Putin bi trebali da mirno odete sa funkcija koje obavljate, nacionalni ponos je ekonomija i radna mjesta a ne presipanje iz supljeg u prazno gospodo..

ODGOVORITE
Name

tt

21.06.2014 16:18

Kada su Rusi uzeli Krim Čitava se Evropa u....a. Cim je stala EU se ok......a. Ma Dignite tenkove i avione i Branite svoj narod. Dosta price pobice ih tamo!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.06.2014 17:40

Neća Rusi biti izbjeglice kao što je pola našeg naroda. A ti "spasite Rusiju", ne prodaje se nacionalni ponos novcem. Postoji ime za takve.

ODGOVORITE
Name

Re spasi Rusiju

22.06.2014 06:06

U tebe je druze suplja glava i to dobro

ODGOVORITE