СЛ ватерполо: Србија - Мађарска у финалу

Ватерполисти Србије пласирали су се у финале Светске лиге, победом над Аустралијом у полуфиналном дуелу резултатом 12:5.

Остали спортови 21.06.2014 | 14:08
СЛ ватерполо: Србија - Мађарска у финалу

"Делфини“ су читав меч имали у контроли, па се ни у једном моменту није постављало питање о победнику, нарочито после сјајне роле Филипа Филиповића.

Играч крагујевачког Радничког је био најефикаснији актер дуела са пет голова, а одличну подршку је имао у Душану Мандићу, стрелцу два поготка.

У другом полуфиналу Мађарска је савладала Црну Гору са 10:8 и постала први финалиста турнира.

После пет минута игре, Србија је повела, међутим у финишу првог дела Лахлан Едвардс је искористио лошу организацију у одбрани Србије и изједначио. Осам секунди пре краја прве деонице Филип Филиповић је у свом стилу из велике даљине послао лопту иза леђа голмана Аустралије, постигао свој други гол и донео предност Србији.

Друга деоница донела је наставак добре игре Србије, која је донела резултат после акције Митровића и Гоцића. Капитен "Делфина" је постигао трећи гол за своју селекцију у дуелу са Аустралијом, а велике проблеме противницима правили су центри Србије, изборен је петерац, који је реализовао Филиповић.

Леворуки бек је још једном затресао мрежу, а потом је и Слободан Никић лобовао противничког чувара мреже, а у следећем нападу Ејдан Роуч је смањио на 6:2. Други гол за редом за Аустралију постигао је Ерон Јангер, а серију противника прекинуо је Душан Мандић.

Први гол у другом полувремену постигао је Душко Пјетловић, а неколико минута касније уписао је и свој други погодак. Имала је велику прилику репрезентација Србије да дође до двоцифреног броја голова већ у трећој деоници, међутим заиграли су се "Делфини", па је се у последњи период ушло са 9:3.

На почетку последњег квартала Аустралија је смањила на 9:4, међутим Филиповић се "пробудио" и постигао свој пети гол. Прекршај Саве Ранђеловића санкционисан је петерцем, али је несавладив био Бранислав Митровић. Шут је опробао Милош Ћук и био прецизан за 11:4.

Одбрана Србије је попустила у финишу меча, Вилијам Милер је проиграо Џона Котерила, који се искупио за свој промашај петерца, а на исти начин се реванширао Душан Мандић, пошто је претходно лоше реаговао у дефанзиви и повећао на 12:5, што је био и коначан резултат утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар