SL vaterpolo: Srbija - Mađarska u finalu

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Svetske lige, pobedom nad Australijom u polufinalnom duelu rezultatom 12:5.

Ostali sportovi 21.06.2014 | 14:08
SL vaterpolo: Srbija - Mađarska u finalu

"Delfini“ su čitav meč imali u kontroli, pa se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje o pobedniku, naročito posle sjajne role Filipa Filipovića.

Igrač kragujevačkog Radničkog je bio najefikasniji akter duela sa pet golova, a odličnu podršku je imao u Dušanu Mandiću, strelcu dva pogotka.

U drugom polufinalu Mađarska je savladala Crnu Goru sa 10:8 i postala prvi finalista turnira.

Posle pet minuta igre, Srbija je povela, međutim u finišu prvog dela Lahlan Edvards je iskoristio lošu organizaciju u odbrani Srbije i izjednačio. Osam sekundi pre kraja prve deonice Filip Filipović je u svom stilu iz velike daljine poslao loptu iza leđa golmana Australije, postigao svoj drugi gol i doneo prednost Srbiji.

Druga deonica donela je nastavak dobre igre Srbije, koja je donela rezultat posle akcije Mitrovića i Gocića. Kapiten "Delfina" je postigao treći gol za svoju selekciju u duelu sa Australijom, a velike probleme protivnicima pravili su centri Srbije, izboren je peterac, koji je realizovao Filipović.

Levoruki bek je još jednom zatresao mrežu, a potom je i Slobodan Nikić lobovao protivničkog čuvara mreže, a u sledećem napadu Ejdan Rouč je smanjio na 6:2. Drugi gol za redom za Australiju postigao je Eron Janger, a seriju protivnika prekinuo je Dušan Mandić.

Prvi gol u drugom poluvremenu postigao je Duško Pjetlović, a nekoliko minuta kasnije upisao je i svoj drugi pogodak. Imala je veliku priliku reprezentacija Srbije da dođe do dvocifrenog broja golova već u trećoj deonici, međutim zaigrali su se "Delfini", pa je se u poslednji period ušlo sa 9:3.

Na početku poslednjeg kvartala Australija je smanjila na 9:4, međutim Filipović se "probudio" i postigao svoj peti gol. Prekršaj Save Ranđelovića sankcionisan je petercem, ali je nesavladiv bio Branislav Mitrović. Šut je oprobao Miloš Ćuk i bio precizan za 11:4.

Odbrana Srbije je popustila u finišu meča, Vilijam Miler je proigrao Džona Koterila, koji se iskupio za svoj promašaj peterca, a na isti način se revanširao Dušan Mandić, pošto je prethodno loše reagovao u defanzivi i povećao na 12:5, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar