Путин наредио изненадну војну вјежбу

Руски председник и врховни командант Оружаних снага Владимир Путин одлучио је да се одржи изненадна комплексна провера борбене готовости читавог састава Централног војног округа, саопштио је министар одбране Сергеј Шојгу.

Свијет 21.06.2014 | 12:49
 Путин наредио изненадну војну вјежбу

 

"У складу са његовим налогом данас од 11 сати по московском времену војска Централног војног округа као и јединице и групе које су стациониране на његовој територији преводе се у пуну борбену готовост", рекао је Шојгу а пренеле су руске агенције.

Руски министар одбране је прецизирао да ће провера бити спроведена од 21. до 28. јуна.

Шојгу је додао да ће током провере 98. ваздушно-десантна дивизија бити пребачена из Иванова у Чељабинску област на удаљености 1.500 километара, где ће бити изведен ваздушни десант на полигону Чебаркул, пренела је РИА Новости.

Према речима министра, председник је поставио задатак да се у току првих 24 сата провере временски нормативи и способност војске за испуњавање активности успостављених за тај ниво борбене готовости, а даље ће војска бити на полигонима где ће одржавати вежбе.

Шојгу је наложио да војни аташеи страних земаља буду информисани о провери.

На састанку руководећег састава Министарства одбране начелник Генералштаба Валериј Герасимов саопштио је да ће у провери учествовати више од 65.000 војника и око 5.500 комада оружја и технике, више од 180 авиона и око 60 хеликоптера, пренео је Итартас.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сава

21.06.2014 10:54

Слава Русији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

21.06.2014 11:22

Неки се уздају да РУСИЈА КРЕНЕ У РАТ, а када дође до рата онда сви заједно моземо да седнемо и да плацемо јер ту неце бити побједника бице мртви, гладни, зедни, болесни

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.06.2014 18:14

Крајње је вриеме да се заустави убијање јуначког руског народа на истоку Украјине. Ови све редом убијају.

ОДГОВОРИТЕ