Putin naredio iznenadnu vojnu vježbu

Ruski predsednik i vrhovni komandant Oružanih snaga Vladimir Putin odlučio je da se održi iznenadna kompleksna provera borbene gotovosti čitavog sastava Centralnog vojnog okruga, saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Svijet 21.06.2014 | 12:49
 Putin naredio iznenadnu vojnu vježbu

 

"U skladu sa njegovim nalogom danas od 11 sati po moskovskom vremenu vojska Centralnog vojnog okruga kao i jedinice i grupe koje su stacionirane na njegovoj teritoriji prevode se u punu borbenu gotovost", rekao je Šojgu a prenele su ruske agencije.

Ruski ministar odbrane je precizirao da će provera biti sprovedena od 21. do 28. juna.

Šojgu je dodao da će tokom provere 98. vazdušno-desantna divizija biti prebačena iz Ivanova u Čeljabinsku oblast na udaljenosti 1.500 kilometara, gde će biti izveden vazdušni desant na poligonu Čebarkul, prenela je RIA Novosti.

Prema rečima ministra, predsednik je postavio zadatak da se u toku prvih 24 sata provere vremenski normativi i sposobnost vojske za ispunjavanje aktivnosti uspostavljenih za taj nivo borbene gotovosti, a dalje će vojska biti na poligonima gde će održavati vežbe.

Šojgu je naložio da vojni atašei stranih zemalja budu informisani o proveri.

Na sastanku rukovodećeg sastava Ministarstva odbrane načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov saopštio je da će u proveri učestvovati više od 65.000 vojnika i oko 5.500 komada oružja i tehnike, više od 180 aviona i oko 60 helikoptera, preneo je Itartas.


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sava

21.06.2014 10:54

Slava Rusiji

ODGOVORITE
Name

ISTINA

21.06.2014 11:22

Neki se uzdaju da RUSIJA KRENE U RAT, a kada dođe do rata onda svi zajedno mozemo da sednemo i da placemo jer tu nece biti pobjednika bice mrtvi, gladni, zedni, bolesni

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.06.2014 18:14

Krajnje je vrieme da se zaustavi ubijanje junačkog ruskog naroda na istoku Ukrajine. Ovi sve redom ubijaju.

ODGOVORITE