Депилација шећерном пастом

Депилација воском боли, иритира кожу и може да изазове алергију. Третман шећерном пастом је много здравији и сигурнији, а што је најважније, ефикасније уклања маље.

Мода и љепота 21.06.2014 | 10:37
Депилација шећерном пастом

ГЛАТКА, нежна и баршунасто нежна кожа без длачица, сан је сваке жене. Међутим, депилација воском боли, иритира кожу и може да изазове алергију. Такође, носи ризик од опекотина и урастања длачица. Третман шећерном пастом је много здравији и сигурнији, а што је најважније, ефикасније уклања маље.

Смеша од шећера, воде и лимуновог сока, уз додатак етеричног уља, не чупа длачице, већ их одстрањује из корена, а жене су је употребљавале још у старом Египту. Према неким изворима, и краљица Клеопатра је овом методом једном месечно одржавала кожу глатком и савршено нежном.Може да се наноси на све делове тела, јер је потпуно природна, не садржи хемикалије, не узрокује иритацију, нема урастања длачица. Довољно је да буду дугачке један до два милиметра, смеша се лепи за длаку, а не за кожу. Маље постају ређе и расту спорије, нема црвених тачкица и кожа је дуго глатка.

Састојци - Природни састојци из шећерне пасте негују кожу, док восак не прија свима јер се састоји од смоле, вештачких боја, мириса, хемикалија и конзерванса, што може да изазове непријатне реакције и алергије.

Температура - Паста од шећера не пече кожу већ само длачице, док се восак наноси док је врућ и често узрокује пликове и опекотине. Изазива бол јер се маље уклањају у супротном смеру од раста.

Хигијена - Восак се наноси шпатулом, која се више пута умаче у посуду, што може да доведе до контаминације. Шећерна паста у облику куглице маже се на читаво подручје одједном, бактерије у њој не могу да преживе, док у воску могу и да се размножавају. За депилацију пастом довољно је да су дуге од један до два милиметра, док за восак морате да сачекате да порасту, што није практично, посебно у пролеће и лето. После третмана шећером, длачице расту много спорије и ређе.

Кожа - Депилација шећерном пастом могућа је и на проблематичној кожи, чак и тамо где су проширене вене, док је ту восак строго забрањен. Шећерна паста се лако уклања обичном водом, а за восак је потребан посебан одстрањивач, уља и вазелин, после чега кожа остаје лепљива.

Коментари / 0

Оставите коментар