Depilacija šećernom pastom

Depilacija voskom boli, iritira kožu i može da izazove alergiju. Tretman šećernom pastom je mnogo zdraviji i sigurniji, a što je najvažnije, efikasnije uklanja malje.

Moda i ljepota 21.06.2014 | 10:37
Depilacija šećernom pastom

GLATKA, nežna i baršunasto nežna koža bez dlačica, san je svake žene. Međutim, depilacija voskom boli, iritira kožu i može da izazove alergiju. Takođe, nosi rizik od opekotina i urastanja dlačica. Tretman šećernom pastom je mnogo zdraviji i sigurniji, a što je najvažnije, efikasnije uklanja malje.

Smeša od šećera, vode i limunovog soka, uz dodatak eteričnog ulja, ne čupa dlačice, već ih odstranjuje iz korena, a žene su je upotrebljavale još u starom Egiptu. Prema nekim izvorima, i kraljica Kleopatra je ovom metodom jednom mesečno održavala kožu glatkom i savršeno nežnom.Može da se nanosi na sve delove tela, jer je potpuno prirodna, ne sadrži hemikalije, ne uzrokuje iritaciju, nema urastanja dlačica. Dovoljno je da budu dugačke jedan do dva milimetra, smeša se lepi za dlaku, a ne za kožu. Malje postaju ređe i rastu sporije, nema crvenih tačkica i koža je dugo glatka.

Sastojci - Prirodni sastojci iz šećerne paste neguju kožu, dok vosak ne prija svima jer se sastoji od smole, veštačkih boja, mirisa, hemikalija i konzervansa, što može da izazove neprijatne reakcije i alergije.

Temperatura - Pasta od šećera ne peče kožu već samo dlačice, dok se vosak nanosi dok je vruć i često uzrokuje plikove i opekotine. Izaziva bol jer se malje uklanjaju u suprotnom smeru od rasta.

Higijena - Vosak se nanosi špatulom, koja se više puta umače u posudu, što može da dovede do kontaminacije. Šećerna pasta u obliku kuglice maže se na čitavo područje odjednom, bakterije u njoj ne mogu da prežive, dok u vosku mogu i da se razmnožavaju. Za depilaciju pastom dovoljno je da su duge od jedan do dva milimetra, dok za vosak morate da sačekate da porastu, što nije praktično, posebno u proleće i leto. Posle tretmana šećerom, dlačice rastu mnogo sporije i ređe.

Koža - Depilacija šećernom pastom moguća je i na problematičnoj koži, čak i tamo gde su proširene vene, dok je tu vosak strogo zabranjen. Šećerna pasta se lako uklanja običnom vodom, a za vosak je potreban poseban odstranjivač, ulja i vazelin, posle čega koža ostaje lepljiva.

Komentari / 0

Ostavite komentar