Мање стреса, љепша кожа

ИЗГЛЕД одражава наше унутрашње стања, што се посебно односи на тен, тврде амерички стручњаци. Здрава кожа је и лепа. Да бисте заблистали, пронађете начин да победите стрес.

Здравље 21.06.2014 | 10:21
Мање стреса, љепша кожа

Дубоко дисање - За више енергије, дишите лагано и пуним плућима. Удахните на нос, издахните на уста. Најмање два пута дневно застаните, концентришите се и дишете правилно. Не размишљајте ни о чему другом, зауставићете деловање негативних мисли и узроке стреса.

Будите активни - Свака врста физичке активности у трајању од 30 минута дневно, помаже вам да избаците напетост. Вежбање подстиче циркулацију крви, повећава капацитет плућа, подиже расположење и успорава старење.

Намирнице за енергију - Шећер, масноће, „брза“ храна никако не пријају вашој кожи. Риба, јаја, живинско месо, млечни производи с мало масноћа и коштуњави плодови су намирнице за вас. Једите их сваког дана, нарочито ујутро. Протеини из такве хране помажу вам да одржите нормалан ниво шећера у крви, добијете више енергије и не мењате често расположења, због глади. Кожа је на добитку!

Позитивне ствари - Направите списак ствари због којих сте посебно захвални, било Богу или ближњима или природи. Сваке вечери запишите шта вам се лепо догодило током дана и размислите како је до тога дошло.

Продужите спавање - Спавајте довољно да бисте се осећали одморним и продуктивним за дан пред вама. Сан је бесплатан козметички третман, неопходан вашој кожи, јер ништа не ствара боре, као исцрпљеност и стрес.

Направите паузу - Животни распоред нам је углавном претрпан у ритму посао, кућа, породица... С времена на време, „побегните“ негде на сат, дан, недељу, месец дана, већ према могућностима, одморите се од свега, „ресетујте“ мозак и ум. На тај начин, можете да пронађете нове излазе, решења, перспективе и повећате квалитет живота.

Коментари / 0

Оставите коментар