Manje stresa, ljepša koža

IZGLED odražava naše unutrašnje stanja, što se posebno odnosi na ten, tvrde američki stručnjaci. Zdrava koža je i lepa. Da biste zablistali, pronađete način da pobedite stres.

Zdravlje 21.06.2014 | 10:21
Manje stresa, ljepša koža

Duboko disanje - Za više energije, dišite lagano i punim plućima. Udahnite na nos, izdahnite na usta. Najmanje dva puta dnevno zastanite, koncentrišite se i dišete pravilno. Ne razmišljajte ni o čemu drugom, zaustavićete delovanje negativnih misli i uzroke stresa.

Budite aktivni - Svaka vrsta fizičke aktivnosti u trajanju od 30 minuta dnevno, pomaže vam da izbacite napetost. Vežbanje podstiče cirkulaciju krvi, povećava kapacitet pluća, podiže raspoloženje i usporava starenje.

Namirnice za energiju - Šećer, masnoće, „brza“ hrana nikako ne prijaju vašoj koži. Riba, jaja, živinsko meso, mlečni proizvodi s malo masnoća i koštunjavi plodovi su namirnice za vas. Jedite ih svakog dana, naročito ujutro. Proteini iz takve hrane pomažu vam da održite normalan nivo šećera u krvi, dobijete više energije i ne menjate često raspoloženja, zbog gladi. Koža je na dobitku!

Pozitivne stvari - Napravite spisak stvari zbog kojih ste posebno zahvalni, bilo Bogu ili bližnjima ili prirodi. Svake večeri zapišite šta vam se lepo dogodilo tokom dana i razmislite kako je do toga došlo.

Produžite spavanje - Spavajte dovoljno da biste se osećali odmornim i produktivnim za dan pred vama. San je besplatan kozmetički tretman, neophodan vašoj koži, jer ništa ne stvara bore, kao iscrpljenost i stres.

Napravite pauzu - Životni raspored nam je uglavnom pretrpan u ritmu posao, kuća, porodica... S vremena na vreme, „pobegnite“ negde na sat, dan, nedelju, mesec dana, već prema mogućnostima, odmorite se od svega, „resetujte“ mozak i um. Na taj način, možete da pronađete nove izlaze, rešenja, perspektive i povećate kvalitet života.

Komentari / 0

Ostavite komentar