Ко је Космајац, највећи нарко-дилер

Премијер Александар Вучић навео је да је највећи нарко-дилер у Србији Космајац. Није рекао његово име, али каже да је то озбиљан човек у веома зрелим годинама.

Регион 20.06.2014 | 22:01
Ко је Космајац, највећи нарко-дилер

Вучић је на конференцији за медије, на којој је рекао да су сви шефови управа полиције смењени, рекао да постоје унутрашњи отпори у самој полицији да се ухапси највећи нарко-дилер.

"Ко је на вези са Космајцем, што се правите блесави када сви знате ко је највећи наркодилер у Србији?", рекао је Вучић.

Он је навео да постоје људи у МУП-у који се "виђају са тим Космајцем, кога доживљавају као бога и батину у овој земљи".

"Сви се њега плаше, кажу да је то најинтелигентнији човек кога су икад видели, сви су њиме помало и фасцинирани, а сви ћуте да људи из полиције имају везе са њим, али се сви плаше да о томе причају. Ја им кажем - ударите на Космајца, ударите на Вавића...", рекао је Вучић.

Он није хтео да каже име Космајца, само је рекао да је то озбиљан човек у врло зрелим годинама не желећи да открива више детаља.

У "Белој књизи" МУП-а Србије, издатој 2001. године помиње се Драгослав Космајац у делу у којем се описује сурчински клан, односно "сурчинска група":

"Сурчинска група, чији је вођа Буха Љубиша зв. Чуме, а стални чланови су: Миленковић Дејан зв. Багзи (Чуметов дугогодишњи нераздвојни пратилац), Наранџић Милан, зв. Лимун, Јовановић Љубомир, зв. Стаклени, а истакнути чланови групе били су и пок. Шијан Зоран и Плећић Звонко. У извршењу свих тежих кривичних дела повезани су са Спасојевић Душаном и његовом групом, а у трговини наркотицима са Космајац Драгославом". Даље се каже: "Сурчинска група заједно са Космајцем Драгославом и групом Душана Спасојевића представља најорганизованију међународну кријумчарску групу кокаина и хероина у овом делу Европе."

Новинар недељника "Време" Дејан Анастасијевић је у последњих 10 година више пута писао о организованом криминалу у Србији и трговини наркотицима на Балкану и у написима је помињао Драгослава Космајца наводећи да је за њим у време акције "Сабља" била издата потерница, да је полиција тврдила да је један од кључних људи за везу између Колумбије и Балкана, али да је на тајанствен начин избегао хапшење и 2003. године побегао у иностранство, да би се после неколико месеци вратио у Србију.

Лист "Блиц" је извештавајући о полицијској акцији "Гром 2", која је била у јануару ове године, навео да је тада први на удару био управо Драгослав Космајац (61), да је била претресена његова кућа на Звездари у којој су пронађена четири пиштоља и једна пушка, због чега су он и његов син били приведени на разговор.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан

21.06.2014 00:10

Космајац? Па зар мозе један криминалац да буде идол полицији? То нема нигдје у нормалној дрзави! Само код нас на Балкану. Зао ми је Вуцица сто нема у полицији никога на кога би се могао ослонити сви високи фунционери полиције су на платном списку мафије.

ОДГОВОРИТЕ