Перић селектор Србије

Управни одбор Рукометног савеза Србије одлучио је да прослављени голман Дејан Перић настави да води мушку сениорску репрезентацију до избора новог селектора.

Остали спортови 20.06.2014 | 06:36
Перић селектор Србије

РСС је усвојио оставку бившег селектора Владана Матића, који је одлучио да напусти репрезентацију након неуспеха у баражу за одлазак на Светско првенство у Катару наредне године.

"Управни одбор усвојио је да Перић настави да обавља посао као и до сада, и да на следећој седници достави извештај о досадашњем раду и стању у репрезентацији, у сарадњи са стручним штабом, као и извештај о потенцијалним младим играчима. Све у циљу како би се дошло до исправног пута којим би требало да иде мушка рукометна репрезентација, а после тога како би се одредио и тим људи који ће водити национални тим", наводи се у саопштењу РСС.

Рукометаши нису успели да се домогну СП у Катару, пошто су испустили осам голова предности из Ниша и у Брну изгубили од Чешке са 33:21.

"Затекла ме је одлука Владана Матића. Оно што је приказано у Чешкој је велики неуспех који нема оправдања. Треба направити детаљну анализу. Свестан сам шта значи рад за репрезентацију, стављам се на располагање Савезу, и поносан сам због тога. Трудићу се да радим као да ћу на овом месту остати 100 година", рекао је Перић.

Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић рекао је да је савез дошао у незавидну позицију после пораза у Брну.

"Очекују нас квалификације за Европско првенство у Пољској, против екипа које нису наивне. У најкраћем року морамо да решимо ситуацију, надјемо некога ко ће водити селекцију, ући у разговоре са играчима и видети какве су њихове даље замисли", истакао је Ђурковић.

Женска рукометна репрезентација је пласманом на Европско првенство које се ове године одржава у Хрватској и Мађарској испунила циљ. Изабранице Саше Бошковића играће у групу Д, са селекцијама Црне Горе, Француске и Словачке.

Управни одбор усвојио је предлог да Јелена Ерић постане део стручног штаба женске рукометне репрезентације Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар