Perić selektor Srbije

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije odlučio je da proslavljeni golman Dejan Perić nastavi da vodi mušku seniorsku reprezentaciju do izbora novog selektora.

Ostali sportovi 20.06.2014 | 06:36
Perić selektor Srbije

RSS je usvojio ostavku bivšeg selektora Vladana Matića, koji je odlučio da napusti reprezentaciju nakon neuspeha u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

"Upravni odbor usvojio je da Perić nastavi da obavlja posao kao i do sada, i da na sledećoj sednici dostavi izveštaj o dosadašnjem radu i stanju u reprezentaciji, u saradnji sa stručnim štabom, kao i izveštaj o potencijalnim mladim igračima. Sve u cilju kako bi se došlo do ispravnog puta kojim bi trebalo da ide muška rukometna reprezentacija, a posle toga kako bi se odredio i tim ljudi koji će voditi nacionalni tim", navodi se u saopštenju RSS.

Rukometaši nisu uspeli da se domognu SP u Kataru, pošto su ispustili osam golova prednosti iz Niša i u Brnu izgubili od Češke sa 33:21.

"Zatekla me je odluka Vladana Matića. Ono što je prikazano u Češkoj je veliki neuspeh koji nema opravdanja. Treba napraviti detaljnu analizu. Svestan sam šta znači rad za reprezentaciju, stavljam se na raspolaganje Savezu, i ponosan sam zbog toga. Trudiću se da radim kao da ću na ovom mestu ostati 100 godina", rekao je Perić.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković rekao je da je savez došao u nezavidnu poziciju posle poraza u Brnu.

"Očekuju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, protiv ekipa koje nisu naivne. U najkraćem roku moramo da rešimo situaciju, nadjemo nekoga ko će voditi selekciju, ući u razgovore sa igračima i videti kakve su njihove dalje zamisli", istakao je Đurković.

Ženska rukometna reprezentacija je plasmanom na Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Hrvatskoj i Mađarskoj ispunila cilj. Izabranice Saše Boškovića igraće u grupu D, sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

Upravni odbor usvojio je predlog da Jelena Erić postane deo stručnog štaba ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar