Србија у полуфиналу СЛ

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Канаду са 16:11 и пласирала се у полуфинале Светске лиге које се игра у Дубаију.

Остали спортови 20.06.2014 | 06:21
Србија у полуфиналу СЛ

Најефикаснији у победничком тиму били су Душан Мандић, Душко Пјетловић и Филип Филиповић са по три гола, а на другој страни је Николас Константин-Бикар са истим бројем погодака.

“Делфини“ су предност стекли у првој деоници, коју су добили са 4:1, у наредна два периода било је изједначено (3:3, 2:2), док су се изабраници Дејана Савића распуцали у четвртој четвртини коју су добили са 7:5.

Селекција Србије ће се у полуфиналу у петак од 16.30 по средњоевропском времену састати са Аустралијом, која је савладала Бразил са 14:7.

Против Канаде у првој четвртини наша репрезентација је остварила предност која јој је гарантовала коначан тријумф. Овај део игре обележиле су две лепе парабола Филиповића. Били су прецизни још Пијетловић и Гоцић.

Почетком другог дела две успешне реализације играча више Ћука и Марковића на одличну асистенцију Филиповића.

После тога је наш тим смањио ритам, пропуштена су два играча више а расположени Бикари је задавао велике муке нашим бековима Марковићу и Ранђеловићу, с обзиром да Рађен због лакше повреде мање играо. До краја четвртине Канађани су смањили предност нашег тима на три гола.

На старту треће четвртине Мандић страховитим ударцем постиже гол. Уследио је одговор Мек Илроја, а период нешто нервозније игре нашег тима прекинуо је средином тог дела игре селектор Савић тајм-аутом.

Србија је имала играча више, али је ударац Пијетловића заустављен. Своју шансу Канађани нису пропустили, Викало са играчем више 2,25 до краја трећег дела је смањио на 8:6, а мир је вратио одличним ударцем изванредни Филиповић. До краја четвртине противник пропушта прилику са играчем више.

Први напад у последњих осам минута и друга реализација Гоцића. Филиповић је затим са играчем више асистент Рађену и 5,34 до краја било је 11:6.До краја је до својих минута и два поготка стигао Пијетловић. Одбране су попустиле на обе стране, што је и разлог великог броја голова у последњој деоници.

Коментари / 0

Оставите коментар