Srbija u polufinalu SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Kanadu sa 16:11 i plasirala se u polufinale Svetske lige koje se igra u Dubaiju.

Ostali sportovi 20.06.2014 | 06:21
Srbija u polufinalu SL

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dušan Mandić, Duško Pjetlović i Filip Filipović sa po tri gola, a na drugoj strani je Nikolas Konstantin-Bikar sa istim brojem pogodaka.

“Delfini“ su prednost stekli u prvoj deonici, koju su dobili sa 4:1, u naredna dva perioda bilo je izjednačeno (3:3, 2:2), dok su se izabranici Dejana Savića raspucali u četvrtoj četvrtini koju su dobili sa 7:5.

Selekcija Srbije će se u polufinalu u petak od 16.30 po srednjoevropskom vremenu sastati sa Australijom, koja je savladala Brazil sa 14:7.

Protiv Kanade u prvoj četvrtini naša reprezentacija je ostvarila prednost koja joj je garantovala konačan trijumf. Ovaj deo igre obeležile su dve lepe parabola Filipovića. Bili su precizni još Pijetlović i Gocić.

Početkom drugog dela dve uspešne realizacije igrača više Ćuka i Markovića na odličnu asistenciju Filipovića.

Posle toga je naš tim smanjio ritam, propuštena su dva igrača više a raspoloženi Bikari je zadavao velike muke našim bekovima Markoviću i Ranđeloviću, s obzirom da Rađen zbog lakše povrede manje igrao. Do kraja četvrtine Kanađani su smanjili prednost našeg tima na tri gola.

Na startu treće četvrtine Mandić strahovitim udarcem postiže gol. Usledio je odgovor Mek Ilroja, a period nešto nervoznije igre našeg tima prekinuo je sredinom tog dela igre selektor Savić tajm-autom.

Srbija je imala igrača više, ali je udarac Pijetlovića zaustavljen. Svoju šansu Kanađani nisu propustili, Vikalo sa igračem više 2,25 do kraja trećeg dela je smanjio na 8:6, a mir je vratio odličnim udarcem izvanredni Filipović. Do kraja četvrtine protivnik propušta priliku sa igračem više.

Prvi napad u poslednjih osam minuta i druga realizacija Gocića. Filipović je zatim sa igračem više asistent Rađenu i 5,34 do kraja bilo je 11:6.Do kraja je do svojih minuta i dva pogotka stigao Pijetlović. Odbrane su popustile na obe strane, što je i razlog velikog broja golova u poslednjoj deonici.

Komentari / 0

Ostavite komentar