БиХ у Европи представља само један клуб!

Босну и Херцеговину ће у европским рукометним клупским такмичењима у наредној сезони највјероватније представљати само један клуб, иако је кроз национална такмичења наступ на европској сцени изборило осам клубова.

Остали спортови 19.06.2014 | 08:19
БиХ у Европи представља само један клуб!

Након величанственог успјеха рукометне репрезентације Босне и Херцеговине, која егзистира захваљујући ентузијазму пар запослених у Рукометном савезу Босне и Херцеговине, за наш рукомет стижу разочаравајуће вијести.

Наиме, према информацијама до којих је дошао СпортСпорт.ба чак шест клубова, који су изборили наступ на Европској сцени, писмено је обавијестило РСБиХ да одустају од истог.

Тако су у мушкој конкуренцији наступ на европској сцени отказали Борац, Коњух и Извиђач, док ће из Босне званичан став стићи сутра, док су у женској конкуренцији свој наступ на евросцени отказали Зрињски, Мира и Груде, а ЖРК Горажде је једини БХ клуб који ће нашу земљу представљати у Европи и то у Челенџ Купу.

Ове информације су свакако аларамантне, али у исто вријеме показују право лице клубова, односно челника истих, који се годинама "боре" за оздрављење БХ рукомета, како они воле рећи, а уствари нису у стању обезбиједити минимална финансијска средства, како би ако ништа, наградили своје играче и играчице изласком на европску сцену.

Коментари / 0

Оставите коментар