BiH u Evropi predstavlja samo jedan klub!

Bosnu i Hercegovinu će u evropskim rukometnim klupskim takmičenjima u narednoj sezoni najvjerovatnije predstavljati samo jedan klub, iako je kroz nacionalna takmičenja nastup na evropskoj sceni izborilo osam klubova.

Ostali sportovi 19.06.2014 | 08:19
BiH u Evropi predstavlja samo jedan klub!

Nakon veličanstvenog uspjeha rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja egzistira zahvaljujući entuzijazmu par zaposlenih u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, za naš rukomet stižu razočaravajuće vijesti.

Naime, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba čak šest klubova, koji su izborili nastup na Evropskoj sceni, pismeno je obavijestilo RSBiH da odustaju od istog.

Tako su u muškoj konkurenciji nastup na evropskoj sceni otkazali Borac, Konjuh i Izviđač, dok će iz Bosne zvaničan stav stići sutra, dok su u ženskoj konkurenciji svoj nastup na evrosceni otkazali Zrinjski, Mira i Grude, a ŽRK Goražde je jedini BH klub koji će našu zemlju predstavljati u Evropi i to u Čelendž Kupu.

Ove informacije su svakako alaramantne, ali u isto vrijeme pokazuju pravo lice klubova, odnosno čelnika istih, koji se godinama "bore" za ozdravljenje BH rukometa, kako oni vole reći, a ustvari nisu u stanju obezbijediti minimalna finansijska sredstva, kako bi ako ništa, nagradili svoje igrače i igračice izlaskom na evropsku scenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar