БиХ: Идемо даље, послије пораза да побједимо

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине на свом премијерном, историјском наступу на Мундијалу претрпјела је пораз од Аргентине, једног од највећих фаворита за освајање титуле свјетског првака.

Фудбал 18.06.2014 | 14:41
БиХ: Идемо даље, послије пораза да побједимо

Пружили су наши момци доста добру партију, али то није било довољно за бод или побједу против не тако увјерљиве Аргентине, која је славила заслужено, хтјели ми то признати или не.

Показали су Сајини Змајеви много тога доброг у 90 историјских минута за нашу малу земљу, но било је ствари које се морају поправити уколико желимо до осмине финала, а гледајући дуел Нигерије и Ирана, ту нам је објективно и мјесто.

Све очи фудбалског свијета у мечу Аргентине и нашег националног тима биле су упрте у по многима најбољег свјетског играча, Лионела Месија, па је након сусрета у центар пажње дошао и Мухамед Бешић, који је 90 минута водио рововску битку са аргентинским чаробњаком.

И показао је Бешић да се ради о вансеријском потенцијалу, пред којим је лијепа будућност. Већим дијелом сусрета Бешић је држао у џепу најбољег аргентинског фудбалера, што је очарало све, па и новинаре који би за разлику од навијача, требали бити мало реалнији.

Стварање мита о фудбалском Џордану може само контрапродуктивно дјеловати на Бешића, који је за разлику од навијача и новинара, свјестан да је код другог аргентинског поготка могао боље реаговати.

И не пореди се само Бешић у Босни и Херцеговини са великанима најважније споредне ствари на свијету након пораза од Аргентине. Поносни су сви на Беговића и друштво, али ипак не смијемо заборавити да смо изгубили, да је на нашем конту нула бодова.

Утисак који је остављен у премијерном наступу на Мундијалу је изванредан, али вријеме је за тријежњене јер Змајеве очекују круцијални сусрети против Нигерије и Ирана, а уколико до 21. јуна будемо живјели на хвалоспјевима пораза од Гаучоса, неће се добро завршити.

Без обзира на криминално издање Нигерије и Ирана у међусобном дуелу, до побједа неће бити лако доћи, а уколико се "оклизнемо" управо они који јуче и данас у небеса дижу Бешића и друштво, дочекаће својих пет минута.

И због свега тога што прије се морамо вратити у реалност, односно што прије морамо схватити да пораз није побједа, да Бешић није зауставио Месија, да Папе није надмудрио Сабељу...

Коментари / 0

Оставите коментар