Шарић: Генерал Папаја и заштићени свједок узели 7,4 милиона евра

Пљеваљски нарко-бос Дарко Шарић открио је јуче у Специјалном суду да је фамозни генерал Папаја, кога је више пута поменуо током суђења, Родољуб Роћко Миловић, начелник Управе криминалистичке полиције МУП Србије.

Србија 18.06.2014 | 09:51
Шарић: Генерал Папаја и заштићени свједок узели 7,4 милиона евра

Иако је на ранијим главним претресима тврдио да ће све тајне однети у гроб и да неће јавно помињати имена, Шарић се предомислио и изјавио да му је Миловић монтирао цео процес у вези са шверцом кокаина и да је годинама спиновао медије.

- Од мене су хтели да направе новог вођу „земунског клана“, а Папајин најбољи друг је човек који је створио „земунски клан“ и парама од отмица купио машине - рекао је Шарић.


Он је додао да су због Миловића и његових службених белешки медији четири и по године писали све најгоре о њему.

- Помоћу тих службених белешки они владају већ десет година - рекао је Шарић.
Он је затим у причу увео извесног, како је рекао, Папајиног најбољег друга, кога је назвао „карактер манго“.

- То је нови лик у овом стрипу. Не желим да ја и моји пријатељи одговарамо за 7.420.000 евра које је он узео. Ако је дао мени те паре, нека дође и каже. Ја кажем да је генерал Папаја милионер - сведочио је нарко-бос.


Иако није прецизирао на кога је мислио, извор Курира близак Шарићу открива да се то односи на сведока-сарадника Љубишу Буху Чумета. Ова сазнања смо јуче покушали да проверимо, али Чуме није одговарао на наше позиве и поруке.

Нарко-бос је такође рекао да је Миловић од њега направио убицу и атентатора, а да за три месеца, откако је у притвору, ниједном није дошао да га испита и да види како је хтео да убије бившег председника Бориса Тадића и како је угрозио државну безбедност.


Родољуб Миловић јуче није желео да коментарише Шарићеве оптужбе. Међутим, начелник УКП је недавно у изјави за Курир рекао да би био поносан уколико би се испоставило да је он генерал Папаја о коме је Шарић причао.

Адвокат бацио коску: Тајни састанци на Јеловој гори

Радослав Баћевић, адвокат Дарка Шарића, предложио је суду да од БИА прибави документ о састанку који су 18. априла 2010. на Јеловој гори на Златибору имали људи из врха српске полиције, Тужилаштва за организовани криминал и Драган Дудић Фриц, који је тог лета убијен у Црној Гори.

- Из тог документа видећете ко се с ким састајао и коме се шта нуди. Кад набавите тај документ, више неће бити потребе да се прича о генералима, папајама и слично - рекао је Шарићев бранилац.

Небојша Стефановић: Проверава се Шарићева тврдња

Небојша Стефановић, министар полиције, изјавио је да надлежни предузимају „одређене мере“ поводом изјаве оптуженог за шверц кокаина Дарка Шарића да му је процес монтирао начелник УКП Родољуб Миловић.

- Оно што могу да вам кажем јесте да полиција и други надлежни државни органи предузимају одређене мере и у овом тренутку не бих могао да вам кажем било какав детаљ више од тога - рекао је Стефановић.

Коментари / 0

Оставите коментар