Šarić: General Papaja i zaštićeni svjedok uzeli 7,4 miliona evra

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić otkrio je juče u Specijalnom sudu da je famozni general Papaja, koga je više puta pomenuo tokom suđenja, Rodoljub Roćko Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Srbija 18.06.2014 | 09:51
Šarić: General Papaja i zaštićeni svjedok uzeli 7,4 miliona evra

Iako je na ranijim glavnim pretresima tvrdio da će sve tajne odneti u grob i da neće javno pominjati imena, Šarić se predomislio i izjavio da mu je Milović montirao ceo proces u vezi sa švercom kokaina i da je godinama spinovao medije.

- Od mene su hteli da naprave novog vođu „zemunskog klana“, a Papajin najbolji drug je čovek koji je stvorio „zemunski klan“ i parama od otmica kupio mašine - rekao je Šarić.


On je dodao da su zbog Milovića i njegovih službenih beleški mediji četiri i po godine pisali sve najgore o njemu.

- Pomoću tih službenih beleški oni vladaju već deset godina - rekao je Šarić.
On je zatim u priču uveo izvesnog, kako je rekao, Papajinog najboljeg druga, koga je nazvao „karakter mango“.

- To je novi lik u ovom stripu. Ne želim da ja i moji prijatelji odgovaramo za 7.420.000 evra koje je on uzeo. Ako je dao meni te pare, neka dođe i kaže. Ja kažem da je general Papaja milioner - svedočio je narko-bos.


Iako nije precizirao na koga je mislio, izvor Kurira blizak Šariću otkriva da se to odnosi na svedoka-saradnika Ljubišu Buhu Čumeta. Ova saznanja smo juče pokušali da proverimo, ali Čume nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Narko-bos je takođe rekao da je Milović od njega napravio ubicu i atentatora, a da za tri meseca, otkako je u pritvoru, nijednom nije došao da ga ispita i da vidi kako je hteo da ubije bivšeg predsednika Borisa Tadića i kako je ugrozio državnu bezbednost.


Rodoljub Milović juče nije želeo da komentariše Šarićeve optužbe. Međutim, načelnik UKP je nedavno u izjavi za Kurir rekao da bi bio ponosan ukoliko bi se ispostavilo da je on general Papaja o kome je Šarić pričao.

Advokat bacio kosku: Tajni sastanci na Jelovoj gori

Radoslav Baćević, advokat Darka Šarića, predložio je sudu da od BIA pribavi dokument o sastanku koji su 18. aprila 2010. na Jelovoj gori na Zlatiboru imali ljudi iz vrha srpske policije, Tužilaštva za organizovani kriminal i Dragan Dudić Fric, koji je tog leta ubijen u Crnoj Gori.

- Iz tog dokumenta videćete ko se s kim sastajao i kome se šta nudi. Kad nabavite taj dokument, više neće biti potrebe da se priča o generalima, papajama i slično - rekao je Šarićev branilac.

Nebojša Stefanović: Proverava se Šarićeva tvrdnja

Nebojša Stefanović, ministar policije, izjavio je da nadležni preduzimaju „određene mere“ povodom izjave optuženog za šverc kokaina Darka Šarića da mu je proces montirao načelnik UKP Rodoljub Milović.

- Ono što mogu da vam kažem jeste da policija i drugi nadležni državni organi preduzimaju određene mere i u ovom trenutku ne bih mogao da vam kažem bilo kakav detalj više od toga - rekao je Stefanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar