Путин и Порошенко о могућем прекиду ватре

Руски председник Владимир Путин и председник Украјине Петро Порошенко разговарали су телефоном о могућем прекиду ватре у источној Украјини, саопштио је Кремљ.

Свијет 18.06.2014 | 07:37
Путин и Порошенко о могућем прекиду ватре

"Дотакнуто је питање прекида ватре у војној операцији на југоистоку Украјине", саопштио је Кремљ после разговора, а пренео АФП.

Путин је изразио забринутост због погибије два руска новинара на истоку Украјине, Игора Корнељука и Антона Волошина, који су радили у Украјини, саопштио је Кремљ.

У саопштењу се, такође, наводи да је Порошенко наложио да се спроведе истрага и предузму мере за осигурање безбедности новинара и изразио саучешће због погибије руских новинара код Луганска.

Путин је затражио предузимање мера за безбедност новинара који раде у Украјини, рекао је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков, а пренела руска новинска агенција Итар-Тас с.

Два новинара Руске државне телевизије (ВГТРК) погинула су код Луганска на истоку Украјине

Корнељук, који је тешко рањен из минобацачке ватре код приградског насеља Мирни код Луганска, подлегао је повредама у болници, навеле су руске агенције, позивајући се на главног лекара Прве обласне болнице Луганска Фјодора Сољаника.

На месту је погинуо и тонски техничар Волошин, који је био у екипи са Корнељуком.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радован

18.06.2014 06:37

Прекините са ватром ако Бога знате,наметнули су вам то све,нека ратују САД са Мексиком, нека ратује ГБ са Шкотском а ви се договорите. Најлосији мир је бољи од сваког рата.

ОДГОВОРИТЕ