Шамац не смије бити заборављен

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је данас да је Шамац претрпио огромну штету од поплава и да би било добро да на подручју ове општине своје погоне отворе нека већа предузећа, чиме ће помоћи да се становништво запосли и економија обнови.

Република Српска 16.06.2014 | 23:10
Шамац не смије бити заборављен

Инцко је након посјете Шамцу и сусрета са начелником те општине Савом Минићем, рекао да ће у разговору са представницима аустријских и фирми из других земаља поменути о овај и друге градове који су страдали у поплавама да би им се помогло да се опораве након природне непогоде.

Он се нада да ће то уродити плодом и да ће у Шамцу погоне отворити веће фирме, што ће омогућити људима да имају плате и помоћи обнову економије.

Инцко је рекао да је боравио у многим поплављеним општинама, али да је ово што је видио у Шамцу неописиво.

"Обећавам да ћу поново доћи у Шамац и то врло брзо. Људи у Шамцу не смију бити заборављени. Сада када се заврши хуманитарна фаза, почиње фаза реконструкције", рекао је Инцко.

Он каже да је данас упознао храбре Шамчане, који су све учинили да током поплава буде што мање људских жртава и који се труде да ова општина има будућност.

Начелник општине Шамац Саво Минић захвалио је Инцку за интересовање за ову општину, те га упознао о тренутној ситуацији која је, како каже, веома тешка, али стабилна.

"Замолио сам високог представника да искористи своја познанства и ауторитет да Шамцу вратимо душу, а то ћемо учинити запошљавањем и искориштавањем повољног привредног амбијента у овој општини", рекао је Минић.

Он је додао да ће мјере које ће општина Шамац донијети на основу одлука Владе Републике Српске бити само један од предуслова за стварање амбијента за здраво пословно окружење.

"Желимо да овај град живи, желимо да будемо амбасадори идеје о Шамцу, коју ћемо пласирати у Европу и према свима који желе да помогну", рекао је Минић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зељо

16.06.2014 20:40

Хајде Миницу покази колико си способан, сви ми то зелимо!!! Од кад си ти на власти умрло је и оно мало сто је зивило у граду. Страсно, невриједи давати лоповима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

16.06.2014 20:49

Не зелим да ме неко погресно схвати, али ја мислим да Самцу помоци НЕМА (као и остатку РС). И прије ове трагедије народ је био ојадјен, покраден, без посла и без наде за бољу будуцност. Власт и опозиције све је то исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељо

16.06.2014 21:04

Од кад си главни у граду умрло је и оно сто је и мало Јос зовјело и затворено све сто је радило! Срамота за вас који Висите јадни народ , па да вам неби мозда неко повјеровао и гласао за вас. Луд је Инцко и страници улагаце у самац! Ја би имала вецу наду у африци за боље сутра него овде. Овде нема даље ...стидите се у рату је било неке наде и није ми овако сиво и црно било!!!бозе спаси ово дјецу а ми цемо се надати и цекати да инцек и миниц отворе фирме у самцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

17.06.2014 00:08

Ако Инцко не доведе фирме, ми смо готови. Потпуно готови!

ОДГОВОРИТЕ