Šamac ne smije biti zaboravljen

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas da je Šamac pretrpio ogromnu štetu od poplava i da bi bilo dobro da na području ove opštine svoje pogone otvore neka veća preduzeća, čime će pomoći da se stanovništvo zaposli i ekonomija obnovi.

Republika Srpska 16.06.2014 | 23:10
Šamac ne smije biti zaboravljen

Incko je nakon posjete Šamcu i susreta sa načelnikom te opštine Savom Minićem, rekao da će u razgovoru sa predstavnicima austrijskih i firmi iz drugih zemalja pomenuti o ovaj i druge gradove koji su stradali u poplavama da bi im se pomoglo da se oporave nakon prirodne nepogode.

On se nada da će to uroditi plodom i da će u Šamcu pogone otvoriti veće firme, što će omogućiti ljudima da imaju plate i pomoći obnovu ekonomije.

Incko je rekao da je boravio u mnogim poplavljenim opštinama, ali da je ovo što je vidio u Šamcu neopisivo.

"Obećavam da ću ponovo doći u Šamac i to vrlo brzo. Ljudi u Šamcu ne smiju biti zaboravljeni. Sada kada se završi humanitarna faza, počinje faza rekonstrukcije", rekao je Incko.

On kaže da je danas upoznao hrabre Šamčane, koji su sve učinili da tokom poplava bude što manje ljudskih žrtava i koji se trude da ova opština ima budućnost.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić zahvalio je Incku za interesovanje za ovu opštinu, te ga upoznao o trenutnoj situaciji koja je, kako kaže, veoma teška, ali stabilna.

"Zamolio sam visokog predstavnika da iskoristi svoja poznanstva i autoritet da Šamcu vratimo dušu, a to ćemo učiniti zapošljavanjem i iskorištavanjem povoljnog privrednog ambijenta u ovoj opštini", rekao je Minić.

On je dodao da će mjere koje će opština Šamac donijeti na osnovu odluka Vlade Republike Srpske biti samo jedan od preduslova za stvaranje ambijenta za zdravo poslovno okruženje.

"Želimo da ovaj grad živi, želimo da budemo ambasadori ideje o Šamcu, koju ćemo plasirati u Evropu i prema svima koji žele da pomognu", rekao je Minić.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zeljo

16.06.2014 20:40

Hajde Minicu pokazi koliko si sposoban, svi mi to zelimo!!! Od kad si ti na vlasti umrlo je i ono malo sto je zivilo u gradu. Strasno, nevrijedi davati lopovima!!!

ODGOVORITE
Name

nebitan

16.06.2014 20:49

Ne zelim da me neko pogresno shvati, ali ja mislim da Samcu pomoci NEMA (kao i ostatku RS). I prije ove tragedije narod je bio ojadjen, pokraden, bez posla i bez nade za bolju buducnost. Vlast i opozicije sve je to isto.

ODGOVORITE
Name

Zeljo

16.06.2014 21:04

Od kad si glavni u gradu umrlo je i ono sto je i malo Jos zovjelo i zatvoreno sve sto je radilo! Sramota za vas koji Visite jadni narod , pa da vam nebi mozda neko povjerovao i glasao za vas. Lud je Incko i stranici ulagace u samac! Ja bi imala vecu nadu u africi za bolje sutra nego ovde. Ovde nema dalje ...stidite se u ratu je bilo neke nade i nije mi ovako sivo i crno bilo!!!boze spasi ovo djecu a mi cemo se nadati i cekati da incek i minic otvore firme u samcu

ODGOVORITE
Name

Mitar

17.06.2014 00:08

Ako Incko ne dovede firme, mi smo gotovi. Potpuno gotovi!

ODGOVORITE