Подршка јачању капацитета СИПЕ

Отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил исказао је спремност за пружање подршке у јачању капацитета Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, као и у провођењу њених циљева у наредном периоду.

Босна и Херцеговина 16.06.2014 | 18:35
Подршка јачању капацитета СИПЕ

Током данашње посјете сједишту Сипе у Источном Сарајеву, Хил је са директором ове агенције Гораном Зупцем разговарао о полицијској сарадњи на свим нивоима у БиХ и јачању капацитета агенције, саопштено је из Сипе.

Хил је истакао да изузетно цијени сарадњу са Сипом, која је у протеклом периоду била успјешна, као и резултате које је ова агенција остварила у борби против најсложенијих видова криминала.

Зубац је нагласио да је Сипа важан субјекат међународне полицијске сарадње у борби против свих облика криминала, те указао на значај сарадње полицијских агенција на свим нивоима у БиХ.

Он је додао да је јачање материјално-техничких и кадровских капацитета Сипе приоритет, у чему очекује подршку америчке Амбасаде и Међународног програма Министарства правде САД за обуке и помоћ у области криминалистичких истрага /ИЦИТАП/.

Састанку је присуствовао и директор програма ИЦИТАП-а у БиХ Чарлс Бенет и аташе за правна питања Амбасаде САД Луис Кесада.

Коментари / 0

Оставите коментар