Podrška jačanju kapaciteta SIPE

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil iskazao je spremnost za pružanje podrške u jačanju kapaciteta Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, kao i u provođenju njenih ciljeva u narednom periodu.

Bosna i Hercegovina 16.06.2014 | 18:35
Podrška jačanju kapaciteta SIPE

Tokom današnje posjete sjedištu Sipe u Istočnom Sarajevu, Hil je sa direktorom ove agencije Goranom Zupcem razgovarao o policijskoj saradnji na svim nivoima u BiH i jačanju kapaciteta agencije, saopšteno je iz Sipe.

Hil je istakao da izuzetno cijeni saradnju sa Sipom, koja je u proteklom periodu bila uspješna, kao i rezultate koje je ova agencija ostvarila u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala.

Zubac je naglasio da je Sipa važan subjekat međunarodne policijske saradnje u borbi protiv svih oblika kriminala, te ukazao na značaj saradnje policijskih agencija na svim nivoima u BiH.

On je dodao da je jačanje materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta Sipe prioritet, u čemu očekuje podršku američke Ambasade i Međunarodnog programa Ministarstva pravde SAD za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga /ICITAP/.

Sastanku je prisustvovao i direktor programa ICITAP-a u BiH Čarls Benet i ataše za pravna pitanja Ambasade SAD Luis Kesada.

Komentari / 0

Ostavite komentar