Брчко: Сваки дан нова клизишта

Скоро сваки дан на подручју дистрикта појављују се нова клизишта, а само током викенда у насељу Кланац појавила су се два, рекла је шеф Одјељења за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта Урош Војновић.

 

Република Српска 16.06.2014 | 14:18
Брчко: Сваки дан нова клизишта

Војновић је рекао да једно од тих нових клизишта захтијева хитну санацију, јер пријети да угрози оближње стамбене објекте.

"Изабран је извођач радова за санацију зграде у насељу Прњавор, која је оштећена клизиштем, а до сриједе би требало да буду изабрани и извођачи радова на санацији клизишта у селима Бијела, Горња Скакава, Рашљани, Маоча, Исламовац, Штрепци и Горњи Зовик, на југу дистрикта", рекао је Војновић.

Оцјењујући стање јавне безбједности на простору дистрикта која су угрожена поплавом задовољавајућим, Војновић је подсјетио да су протеклог викенда у Вучиловцу успјешно неутралисане три мине.

"Деминери су и даље у том селу присутни на терену и врше надзор угрожених подручја, гдје постоји сумња да су мине помјерене током поплава. Грађане редовно упозоравају на евентуалне опасности и усмјеравају њихово понашање, како би ипак били безбједни", истакао је Војновић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар