Brčko: Svaki dan nova klizišta

Skoro svaki dan na području distrikta pojavljuju se nova klizišta, a samo tokom vikenda u naselju Klanac pojavila su se dva, rekla je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Uroš Vojnović.

 

Republika Srpska 16.06.2014 | 14:18
Brčko: Svaki dan nova klizišta

Vojnović je rekao da jedno od tih novih klizišta zahtijeva hitnu sanaciju, jer prijeti da ugrozi obližnje stambene objekte.

"Izabran je izvođač radova za sanaciju zgrade u naselju Prnjavor, koja je oštećena klizištem, a do srijede bi trebalo da budu izabrani i izvođači radova na sanaciji klizišta u selima Bijela, Gornja Skakava, Rašljani, Maoča, Islamovac, Štrepci i Gornji Zovik, na jugu distrikta", rekao je Vojnović.

Ocjenjujući stanje javne bezbjednosti na prostoru distrikta koja su ugrožena poplavom zadovoljavajućim, Vojnović je podsjetio da su proteklog vikenda u Vučilovcu uspješno neutralisane tri mine.

"Demineri su i dalje u tom selu prisutni na terenu i vrše nadzor ugroženih područja, gdje postoji sumnja da su mine pomjerene tokom poplava. Građane redovno upozoravaju na eventualne opasnosti i usmjeravaju njihovo ponašanje, kako bi ipak bili bezbjedni", istakao je Vojnović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar