Шетња боља од дијете

Осим што помаже да ослабите, шетња затеже мишиће и јача крвне судове, опушта и ослобађа од нагомиланог стреса, снижава притисак и пулс, а омогућава и добар сан.

Здравље 16.06.2014 | 09:21
Шетња боља од дијете

Ако желите да скинете вишак килограма и доведете тело у форму, не морате да се придржавате строгих дијета или да вежбате у најсавременијим теретанама. Шетња је најједноставнија и најздравија бесплатна активност, којом може да се бави свако и свуда.

Осим што помаже да ослабите, затеже мишиће и јача крвне судове, опушта и ослобађа од нагомиланог стреса, снижава притисак и пулс, а омогућава и добар сан. Најбоље резултате за скидање килограма имају шетње брзим темпом, у трајању од 30 до 45 минута. Наравно, пре доручка, на празан желудац, а ако је сунчан дан, добићете и довољно витамина Д који одржава здравље костију.

И поједини напици могу да помогну да дотерате линију до одласка на плажу, на пример, укусан дијетални од црне чоколаде. Да, од чоколаде! Ова посластица богата је флавоноидима, антиоксидансима који се боре против високог притиска и вишка килограма.

У блендер сипајте један јогурт, две кашике меда, пола банане и 50 г црне чоколаде, а затим добро умутите. Најбоље је да пијете у преподневним часовима.

Фрапе од ананаса са доста целулозе и минимумом калорија, минерала и витамина, требало би да пијете између оброка. Бромелаин, ензим из овог воћа, подстиче варење протеина, па стручњаци препоручују да направите ужину од половине ананаса и две кашике ланеног уља, богатог незасићеним масним киселинама, које спречавају надимање.

После ручка и вечере, нађите времена за две шољице хладног чаја од нане који ће помоћи желуцу да апсорбује масноће.

Коментари / 0

Оставите коментар