Вуковар: Листи српских странака пет мандата

Заједничка листа три српске странке на изборима за градску скупштину Вуковара добила је око 2.800 гласова, што би требало да буде довољно за пет од 21 вијећника, рекао је Срни предсједник Градске организације Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Срђан Милаковић.

Регион 16.06.2014 | 08:21
Вуковар: Листи српских странака пет мандата

"Чекамо још резултате са два од 32 бирачка мјеста. Имамо неких 2.800 гласова. Надамо се и очекујемо да ће то бити довољно за пет мандата", истакао је Милаковић, који је замјеник градоначелника Вуковара.

Он је рекао да је врло вјероватно да ће у други круг избора за градоначелника на пријевременим изборима ићи независни кандидат Жељко Сабо којег подржава СДП и кандидат ХДЗ-а Иван Пенава.

Милаковић је навео да су се Срби усудили да изађу на бирачка мјеста без обзира на најаве екстремних група попут "стожера за одбрану хрватског Вуковара" како ће снимати камерама Србе који долазе на бирачко мјесто, што је имало искључиво за циљ плашење становништва, односно оних који долазе из Србије.

"Они стално усмјеравају јавно мњење како Срби из Србије овде долазе и одлучују о судбини грађана Вуковара, али ипак су се наши грађани усудили да гласају. Нашу листу подржали су са 2.800 гласова. Има нешто Срба који су гласали и за листу СДП-а, а значајан број припадника српске заједнице вратио се у окриље српске политичке опције", нагласио је Милаковић.

У Вуковару су јуче одржани пријевремени избори за нову градску скупштину и градоначелника, а на 32 бирачка мјеста право гласа имало је нешто више од 27.100 бирача.

Први пут на изборе заједно су изашле три странке српских представника. Носилац листе коалиције СДСС-СНС-НСС је Војислав Станимировић.

Градску скупштину Вуковара, у којој је већину имала коалиција ХДЗ-ХСП др Анте Старчевић уз подршку независног одборника, бившег СДП-овца Жељка Пињуха, Влада је распустила прољетос због неусвајања градског буџета, те је разријешен и дотадашњи градоначелник Жељко Сабо.

Коментари / 0

Оставите коментар