Vukovar: Listi srpskih stranaka pet mandata

Zajednička lista tri srpske stranke na izborima za gradsku skupštinu Vukovara dobila je oko 2.800 glasova, što bi trebalo da bude dovoljno za pet od 21 vijećnika, rekao je Srni predsjednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Srđan Milaković.

Region 16.06.2014 | 08:21
Vukovar: Listi srpskih stranaka pet mandata

"Čekamo još rezultate sa dva od 32 biračka mjesta. Imamo nekih 2.800 glasova. Nadamo se i očekujemo da će to biti dovoljno za pet mandata", istakao je Milaković, koji je zamjenik gradonačelnika Vukovara.

On je rekao da je vrlo vjerovatno da će u drugi krug izbora za gradonačelnika na prijevremenim izborima ići nezavisni kandidat Željko Sabo kojeg podržava SDP i kandidat HDZ-a Ivan Penava.

Milaković je naveo da su se Srbi usudili da izađu na biračka mjesta bez obzira na najave ekstremnih grupa poput "stožera za odbranu hrvatskog Vukovara" kako će snimati kamerama Srbe koji dolaze na biračko mjesto, što je imalo isključivo za cilj plašenje stanovništva, odnosno onih koji dolaze iz Srbije.

"Oni stalno usmjeravaju javno mnjenje kako Srbi iz Srbije ovde dolaze i odlučuju o sudbini građana Vukovara, ali ipak su se naši građani usudili da glasaju. Našu listu podržali su sa 2.800 glasova. Ima nešto Srba koji su glasali i za listu SDP-a, a značajan broj pripadnika srpske zajednice vratio se u okrilje srpske političke opcije", naglasio je Milaković.

U Vukovaru su juče održani prijevremeni izbori za novu gradsku skupštinu i gradonačelnika, a na 32 biračka mjesta pravo glasa imalo je nešto više od 27.100 birača.

Prvi put na izbore zajedno su izašle tri stranke srpskih predstavnika. Nosilac liste koalicije SDSS-SNS-NSS je Vojislav Stanimirović.

Gradsku skupštinu Vukovara, u kojoj je većinu imala koalicija HDZ-HSP dr Ante Starčević uz podršku nezavisnog odbornika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, Vlada je raspustila proljetos zbog neusvajanja gradskog budžeta, te je razriješen i dotadašnji gradonačelnik Željko Sabo.

Komentari / 0

Ostavite komentar