Подршка за даље разговоре са партнерима

Главни одбор Социјалистичке партије /ГО СП/ дао је данас подршку представницима ове странке да могу даље водити разговоре са коалиционим партнерима о заједничком дјеловању на општим изборима, о
кандидовању за појединачне функције за предсједника Републике Српске и за члана Предсједништва БиХ.

Република Српска 15.06.2014 | 19:24
Подршка за даље разговоре са партнерима

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је новинарима послије сједнице ГО у Зворнику да су социјалисти прије неколико дана имали разговор у оквиру постојеће коалиције са СНСД-ом и ДНС-ом и посебан разговор са СНСД-ом прије тога.

"ГО је дао подршку да наши представници могу даље водити разговоре са коалиционим партнерима у погледу заједничког дјеловања на општим изборима, у погледу кандидовања за појединачне функције за предсједника Републике и за члана Предсједништва БиХ, с тим што постоје одређени захтјеви које ћемо им изнијети у погледу дефинисања међусобних односа прије него што би такве одлуке у оквиру коалиције биле донесене и проведено послије тога", нагласио је Ђокић.

Он је додао и да је закључено да је СП спремна на разговор и са другим политичким странкама које желе сарадњу са овом партијом, као и са невладиним организацијама и удружењима грађана који то желе.

"СП је данас врло јасно потврдила, када је ријеч о припремама за опште изборе, да улазимо са великим оптимизмом у предстојеће изборе и да смо потпуно сигурни да ће резултат СП бити знатно бољи него што је био на претходним изборима", истакао је Ђокић.

Он је рекао да је оцијењено и да ће цијела предизборна активност бити у знаку борбе да се помогне сваком човјеку у Републици Српској који је угрожен у поплавама, те да се Република Српска обнови што је могуће прије.

"То чинимо на принципу свеопште народне солидарности која ће бити и која јесте једини начин да се помогне свим грађанима који су оштећени у поплавама и свима који су претрпјели штету на привредним објектима,
институцијама и другом. Позивамо грађане на свеопшту солидарност, да наставимо његовати ту дивну спремност коју смо показали као људи, да помогнемо једни другима у невољи", поручио је Ђокић.

Он је саопштио и да ГО СП подржава мјере Владе Републике Српске које је представила у Народној скупштини, као и све законе који су предложени у парламенту којима се формира Фонд солидарности и жели што
брже ући у процес нових активности како би се убрзала обнова породичних домаћинстава, привреде, инфраструктуре и свега што треба санирати.

"Ми смо свјесни да је то дуг процес, да захтијева пуно енергије, много материјалних и финансијских средстава, али да ће нас упорност и способност у организацији брже довести у ситуацију да санирамо оно што је потребно за нормализацију живота", истакао је Ђокић.

Он је рекао и да ће СП наставити да води хуманитарне активности које је као партија водила у оквиру грађанских активности ради помоћи угроженом становништву.

Ђокић је саопштио и да је ГО СП врло одлучно одбацио оно што се јуче десило у Народној скупштини Републике Српске.

"Осуђујемо непримјерен језик комуникације, посебно неких опозиционих представника или једног према предсједнику Владе Републике Српске /Жељки Цвијановић/, један груб атак на њену личност, на њу као жену. Посебно смо разочарани тиме што онај који је то рекао није имао снаге да се јавно за то извини", рекао је Ђокић.

Он је додао да због тога СП осуђује "и њега и све оне који су га подржали".

"Осуђујемо и физички сукоб који се десио у Народној скупштини. Ми социјалисти сматрамо да су аргументи једино средство и једино политичко оружје, а да то не могу бити мишићи", нагласио је Ђокић.

Лидер СП је рекао и да је данас формиран Главни изборни штаб, те да су донесене и друге техничке одлуке у вези са изборима.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

15.06.2014 16:21

И и види бре и Ђокица се пробудио? Навио сат пред изборе, па да и он нешто прозбори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

15.06.2014 16:29

Најбоље ће те помоћи када вас "народна воља на изборима" попут поплаве однесе у дебелу опозицију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.06.2014 21:15

Судбина Додика и његовог предузећа је свима јасна. Надам се само да ове црвене барабе из СП неће прећи 3%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

15.06.2014 22:57

ОДКУД СЕ ПРОБУДИШЕ ОВЕ ЛОПИНЕ,ЗАР НИЈЕСУ НА ОТПАДУ ЗА СМЕЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ