Podrška za dalje razgovore sa partnerima

Glavni odbor Socijalističke partije /GO SP/ dao je danas podršku predstavnicima ove stranke da mogu dalje voditi razgovore sa koalicionim partnerima o zajedničkom djelovanju na opštim izborima, o
kandidovanju za pojedinačne funkcije za predsjednika Republike Srpske i za člana Predsjedništva BiH.

Republika Srpska 15.06.2014 | 19:24
Podrška za dalje razgovore sa partnerima

Predsjednik SP Petar Đokić rekao je novinarima poslije sjednice GO u Zvorniku da su socijalisti prije nekoliko dana imali razgovor u okviru postojeće koalicije sa SNSD-om i DNS-om i poseban razgovor sa SNSD-om prije toga.

"GO je dao podršku da naši predstavnici mogu dalje voditi razgovore sa koalicionim partnerima u pogledu zajedničkog djelovanja na opštim izborima, u pogledu kandidovanja za pojedinačne funkcije za predsjednika Republike i za člana Predsjedništva BiH, s tim što postoje određeni zahtjevi koje ćemo im iznijeti u pogledu definisanja međusobnih odnosa prije nego što bi takve odluke u okviru koalicije bile donesene i provedeno poslije toga", naglasio je Đokić.

On je dodao i da je zaključeno da je SP spremna na razgovor i sa drugim političkim strankama koje žele saradnju sa ovom partijom, kao i sa nevladinim organizacijama i udruženjima građana koji to žele.

"SP je danas vrlo jasno potvrdila, kada je riječ o pripremama za opšte izbore, da ulazimo sa velikim optimizmom u predstojeće izbore i da smo potpuno sigurni da će rezultat SP biti znatno bolji nego što je bio na prethodnim izborima", istakao je Đokić.

On je rekao da je ocijenjeno i da će cijela predizborna aktivnost biti u znaku borbe da se pomogne svakom čovjeku u Republici Srpskoj koji je ugrožen u poplavama, te da se Republika Srpska obnovi što je moguće prije.

"To činimo na principu sveopšte narodne solidarnosti koja će biti i koja jeste jedini način da se pomogne svim građanima koji su oštećeni u poplavama i svima koji su pretrpjeli štetu na privrednim objektima,
institucijama i drugom. Pozivamo građane na sveopštu solidarnost, da nastavimo njegovati tu divnu spremnost koju smo pokazali kao ljudi, da pomognemo jedni drugima u nevolji", poručio je Đokić.

On je saopštio i da GO SP podržava mjere Vlade Republike Srpske koje je predstavila u Narodnoj skupštini, kao i sve zakone koji su predloženi u parlamentu kojima se formira Fond solidarnosti i želi što
brže ući u proces novih aktivnosti kako bi se ubrzala obnova porodičnih domaćinstava, privrede, infrastrukture i svega što treba sanirati.

"Mi smo svjesni da je to dug proces, da zahtijeva puno energije, mnogo materijalnih i finansijskih sredstava, ali da će nas upornost i sposobnost u organizaciji brže dovesti u situaciju da saniramo ono što je potrebno za normalizaciju života", istakao je Đokić.

On je rekao i da će SP nastaviti da vodi humanitarne aktivnosti koje je kao partija vodila u okviru građanskih aktivnosti radi pomoći ugroženom stanovništvu.

Đokić je saopštio i da je GO SP vrlo odlučno odbacio ono što se juče desilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Osuđujemo neprimjeren jezik komunikacije, posebno nekih opozicionih predstavnika ili jednog prema predsjedniku Vlade Republike Srpske /Željki Cvijanović/, jedan grub atak na njenu ličnost, na nju kao ženu. Posebno smo razočarani time što onaj koji je to rekao nije imao snage da se javno za to izvini", rekao je Đokić.

On je dodao da zbog toga SP osuđuje "i njega i sve one koji su ga podržali".

"Osuđujemo i fizički sukob koji se desio u Narodnoj skupštini. Mi socijalisti smatramo da su argumenti jedino sredstvo i jedino političko oružje, a da to ne mogu biti mišići", naglasio je Đokić.

Lider SP je rekao i da je danas formiran Glavni izborni štab, te da su donesene i druge tehničke odluke u vezi sa izborima.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

15.06.2014 16:21

I i vidi bre i Đokica se probudio? Navio sat pred izbore, pa da i on nešto prozbori?

ODGOVORITE
Name

xxl

15.06.2014 16:29

Najbolje će te pomoći kada vas "narodna volja na izborima" poput poplave odnese u debelu opoziciju!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

15.06.2014 21:15

Sudbina Dodika i njegovog preduzeća je svima jasna. Nadam se samo da ove crvene barabe iz SP neće preći 3%.

ODGOVORITE
Name

ERO

15.06.2014 22:57

ODKUD SE PROBUDIŠE OVE LOPINE,ZAR NIJESU NA OTPADU ZA SMEĆE.

ODGOVORITE