Чланови Владе без накнаде у Фонду солидарности

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће чланови Владе у Управном одбору Фонда солидарности бити ангажовани без накнаде.

Република Српска 15.06.2014 | 19:05
Чланови Владе без накнаде у Фонду солидарности

Током скупштинске расправе о приједлогу закона Владе Републике Српске за санацију штете од поплава, Цвијановићева је рекла да се нада да ће Република Српска са властима на нивоу БиХ доћи до рјешења који ће бити апсолутно у функцији потреба оних који су угрожени и оштећени у поплавама.

"Прича о ПДВ-у, цијенама докумената и слично је прича за коју разумијемо да није само везана за Републику Српску. Можемо да иницирамо и већ смо предузели одређене кораке када је ријеч о Управи за индиректно опорезивање, али исто тако када је ријеч о захтјевима за бесплатне документе", појаснила је Цвијановићева.

Коментаришући дискусије посланика опозиције о смањењу одређених ставки у буџету ребалансом, премијер Српске је рекла да ће се Влада бавити ребалансом буџета. Колико год смањење да се направи, па и веће од оног о којем се говори, она је истакла да то не испуњава ни дио потреба до којих се у финансијском смислу мора доћи да би била санирана штета од поплава.

"То ће се радити, али не треба да упадамо у заблуду како ћемо тиме нешто страшно добро ријешити", истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да није у реду да се говори да све оно што је потребно за сточни фонд и обнављање пољопривреде може бити обезбијеђено само из буџета.

"Потребно је да се тај један дио односи на Фонд солидарности, јер ћемо имати повољне аранжмане, пошто већ имамо понуде одређених кредитора за обнову сточног фонда, за сјемена и друго", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је Влада Српске била опредијељена да се изузму одређена примања од доприноса солидарности и да је рађена градација, али да су правни стручњаци упозорили да је то врста дискриминације и
нарушавања принципа једнакости свих грађана.

Коментаришући наводе да није добро да се ангажују кредитна средства локалних заједница за Фонд солидарности, Цвијановићева је рекла да ће основа за интервенције у Фонду бити регистар штете, што не значи да ће бити било какво оптерећење или узимање нечега од локалне заједнице.

"Регистар штете ће бити јединствен и неће бити дуплирања, на основу чега ћемо знати гдје се шта ангажује, која врста средстава и који је партнер укључен у ту причу", појаснила је Цвијановићева.

Она је поновила да ће се морати ићи на реформисање Робних резерви Републике Српске које ће морати имати мјесто у систему које би требају да имају.


Коментари / 17

Оставите коментар
Name

нећете дневнице

15.06.2014 13:59

Шта као одричете се накнаде што ћете нама законским порезом на порез, харач, узет паре и што сте се у белим чизмицама возали хеликоптерима изнад нас који смо се поплављени гушили у води и смраду угинуле стоке па и људи који су страдали. Нећете нам значи наплатит дневнице што сте ето само једном морали доћ у поплављено подручје да помилујете бикове у Великој Обарској и да се сликате са Мишком-ветеринаром а онда се хеликоптером одвезете назад у топлије крајеве. Шта је ово јел' код вас у СНСД-у наступило колективно лудило па ви појма немате шта изјављујете како који дан све сте безобразнији и бестиднији. Вама смо ми дали Републику да са њом управљате па ви нисте комарце способни да попршћете,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

15.06.2014 14:27

Каква демократија Милокрад је опаснији од Стаљина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.06.2014 14:50

Ста це им накнада када це узимати проценат од сваке фирме која буде радила било какав посао који буде финансиран из ових средстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

15.06.2014 14:54

Јадни ви како цете издрзати???

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

15.06.2014 15:44

Земља у којој су толи порези од пореза на додату вриједност ПДВ 17% који свако жив мора да плати, за сваку марку 17 пфенинга вама у власти, затим порез на приходе 10%, порез на добит 10%, порез у виду пензисјко-инвалидског осигурања 41,5%. Затим царине, таксе, и др и др.И сада и овај намет за поплаве и клизишта? Због овог најновијег намета изгубит ћете власт СНСД-овци и то дефинитивно за наредних 8 година најмање нећете се више вратити у власт. Дотле многи ћете видјети кавез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

15.06.2014 15:50

Па најбоље би било И то да вам се плаца,а колико постено радите И овај фонд це те злоупотријебити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

15.06.2014 15:59

Харач ће вам само донијети пораз у октобру, ал сте толико гладни да не видите даље од носа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

15.06.2014 16:08

ШТА БИ ХТЈЕЛА НЕСРЕЋО БОЖЈА ДА НАМ УЗМЕШ ПОРЕЗ И ДА ТЕ МИ НАГРАДИМО ,УЗМИ ПАРЕ ОД ПДВ-А ГЛУПАЧО

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

15.06.2014 17:15

Ајд' Зељка не свирај :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја жене

15.06.2014 19:34

Е чууј,без накнада!!И плате вам треба узети јадна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

15.06.2014 20:51

Ето, најбоље да се цланство у одбору Фонда солидарности плаца,па да намјестите своје полтроне,како Вас није стид изјавити толику глупост доста сте пара узели у разноразним одборима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

15.06.2014 21:03

ВАСКОВИЋ ЈЕ У ПРАВУ... ОВА "ХИМЕРА" НЕМА ГРАНИЦА У ГЛУПОСТИМА И БЕЗОБРАЗЛУКУ... ОВО ЈЕ КРАЈ... ВРИЈЕМЕ ЈЕ ЗА ЋУТАЊЕ... И МУЗЕ СУ УЋУТАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

15.06.2014 22:01

Тачно ми их жао, поцркаће без накнаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билецанин

15.06.2014 23:46

Па ЈЕЛИ ова жена нормална? Чује ли себе ста говори ? Зар да плати људе да краду народ Јер тај фонд је ЧИСТА крађа . А данас видимо болесног човјека коме не дају ни душек а камоли храну . ФОНД - коме ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

16.06.2014 05:29

Ни стида ни срама, цега се одрицете, па за то вец имате плате, ваљда вам је то дузност као власти у овој биједној дрзави. Јадан је народ са оваквом власти.Мјесец дана је просао од поплаве а они се јос нису договорили како да помогну народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

16.06.2014 05:45

Кад сте тако солидарни ваљда ћете се одрећи и дневница у корист фонда,које вам по закону припадају, кад одете у ћорку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

16.06.2014 07:28

Спремни су они на сваку варијанту, наплатице сихурно, само це се касно сазнати. Као и све друго.

ОДГОВОРИТЕ