СП: Азури бољи од Албиона

Репрезентација Италије савладала је селекцију Енглеске у дербију групе Д – 2:1 (1:1).

Фудбал 15.06.2014 | 14:32
СП: Азури бољи од Албиона

Гледали смо одличан меч на Амазонас Арени у Манаусу, а Италијани су успели да славе у јубиларном 25. дуелу са "Гордим Албионом" и стигну до 10:8 у тријумфима.

'Азури' су први стигли до вођства, када је Клаудио Маркисио лепим ударцем са двадесетак метара савладао Џоа Харта, али је Данијел Стариџ изједначио већ у следећем нападу. Коначан резултат меча поставља Марио Балотели у 50. минуту сусрета.

Селектор Енглеске Рој Хоџсон одлучио се за изузетно офанзивну формацију, која му на крају није донела резултат, док је Салваторе Сиригу одлично одменио повређеног Ђанлуиђија Буфона.

Кренуло је офанзивно и отворено с обе стране, први су запретили Италијани, да би Енглези имали неколико везаних покушаја са дистанце. Азури су претили углавном преко десног бока, а кључну улогу, логично, у свакој акцији имао је маестрални Андреа Пирло.

Управо су после паса легендарног везњака Италијани и стигли до вођства. Балотели и Пирло су кратко извели корнер, а играч Јувентуса је дивно одложио лопту до Маркисија. Он је послао оштро по земљи, кроз пет играча "Албиона, право у даљи угао немоћног Џоа Харта.

Ипак, Енглези нису 'пали', па су већ у следећем нападу стигли до изједначења. Стрлинг је лепо избацио Вејна Рунија на левом боку, а звезда Манчестер Јунајтеда послала предиван пâс на другу стативу и буквално погодио затрчалог Данијела Стариџа за 1:1.

Могли смо у последњим минутима првог дела игре да видимо можда и најлепши погодак на шампионату, али је одличан лоб Марија Балотелија, из јако тешке ситуације, Фил Џагјелка са линије избацио у корнер.

Наставила су "Три лава" са нападима, али се истакао феноменални Сиригу, одбранивши неколико изгледних шанси. Италијани су успели да издрже налет и већ из прве озбиљније контре успели да стигну до новог вођства. Поново је Пирло имао удела у акцији која је претходила поготку. Пронашао је Кандреву, а овај преварио чувара и послао центаршут на другу стативу, где се искрао Марио Балотели и лако сместио лопту у мрежу.

Покушала је екипа Роја Хоџсона до краја меча на све начине да стигне до изједначења, али су Сиригу и другови успели да сачувају предност за велики тријумф на старту Мундијала.

Енглези ће прилику за поправни имати против Костарике у следећем колу, док Италијани за потенцијалних шест бодова после два кола играју са Уругвајцима.

Коментари / 0

Оставите коментар