SP: Azuri bolji od Albiona

Reprezentacija Italije savladala je selekciju Engleske u derbiju grupe D – 2:1 (1:1).

Fudbal 15.06.2014 | 14:32
SP: Azuri bolji od Albiona

Gledali smo odličan meč na Amazonas Areni u Manausu, a Italijani su uspeli da slave u jubilarnom 25. duelu sa "Gordim Albionom" i stignu do 10:8 u trijumfima.

'Azuri' su prvi stigli do vođstva, kada je Klaudio Markisio lepim udarcem sa dvadesetak metara savladao Džoa Harta, ali je Danijel Staridž izjednačio već u sledećem napadu. Konačan rezultat meča postavlja Mario Baloteli u 50. minutu susreta.

Selektor Engleske Roj Hodžson odlučio se za izuzetno ofanzivnu formaciju, koja mu na kraju nije donela rezultat, dok je Salvatore Sirigu odlično odmenio povređenog Đanluiđija Bufona.

Krenulo je ofanzivno i otvoreno s obe strane, prvi su zapretili Italijani, da bi Englezi imali nekoliko vezanih pokušaja sa distance. Azuri su pretili uglavnom preko desnog boka, a ključnu ulogu, logično, u svakoj akciji imao je maestralni Andrea Pirlo.

Upravo su posle pasa legendarnog veznjaka Italijani i stigli do vođstva. Baloteli i Pirlo su kratko izveli korner, a igrač Juventusa je divno odložio loptu do Markisija. On je poslao oštro po zemlji, kroz pet igrača "Albiona, pravo u dalji ugao nemoćnog Džoa Harta.

Ipak, Englezi nisu 'pali', pa su već u sledećem napadu stigli do izjednačenja. Strling je lepo izbacio Vejna Runija na levom boku, a zvezda Mančester Junajteda poslala predivan pâs na drugu stativu i bukvalno pogodio zatrčalog Danijela Staridža za 1:1.

Mogli smo u poslednjim minutima prvog dela igre da vidimo možda i najlepši pogodak na šampionatu, ali je odličan lob Marija Balotelija, iz jako teške situacije, Fil Džagjelka sa linije izbacio u korner.

Nastavila su "Tri lava" sa napadima, ali se istakao fenomenalni Sirigu, odbranivši nekoliko izglednih šansi. Italijani su uspeli da izdrže nalet i već iz prve ozbiljnije kontre uspeli da stignu do novog vođstva. Ponovo je Pirlo imao udela u akciji koja je prethodila pogotku. Pronašao je Kandrevu, a ovaj prevario čuvara i poslao centaršut na drugu stativu, gde se iskrao Mario Baloteli i lako smestio loptu u mrežu.

Pokušala je ekipa Roja Hodžsona do kraja meča na sve načine da stigne do izjednačenja, ali su Sirigu i drugovi uspeli da sačuvaju prednost za veliki trijumf na startu Mundijala.

Englezi će priliku za popravni imati protiv Kostarike u sledećem kolu, dok Italijani za potencijalnih šest bodova posle dva kola igraju sa Urugvajcima.

Komentari / 0

Ostavite komentar