Вуковар: Почели пријевремени избори локалне власти

У Вуковару се данас одржавају пријевремени избори за нову градску скупштину и градоначелника, а на 32 бирачка мјеста право гласа има нешто више од 27.100 бирача.

Регион 15.06.2014 | 10:29
Вуковар: Почели пријевремени избори локалне власти

Градску скупштину Вуковара, у којој је већину имала коалиција ХДЗ-ХСП др Анте Старчевић уз подршку независног одборника, бившег СДП-овца Жељка Пињуха, Влада је распустила прољетос због неусвајања градског буџета, те је разријешен и дотадашњи градоначелник Жељко Сабо /СДП/.

У трци за градоначелничку фотељу су независни кандидати Андреј Георгиевски и Жељко Пињух, те Славко Мирнић из Наше странке, представник коалиције три српске странке Драган Црногорац, представник коалиције предвођене ХДЗ-ом Иван Пенава и досадашњи градоначелник, а сада независни кандидат Жељко Сабо, преносе хрватски медији.

За Градску скупштину у трци је осам коалиционих листа, међу којима двије предводе главна владајућа и опозициона странка СДП и ХДЗ, те три листе групе бирача.

Први пут на изборе заједно излазе три странке српских представника. Носилац листе коалиције СДСС-СНС-НСС је Војислав Станимировић.

Једна од карактеристика овогодишњих пријевремених избора за градску скупштину и градоначелника Вуковара јесте готово потпуни изостанак предизборне кампање.

Осим у Вуковару, и у Слуњу грађани излазе на пријевремене изборе за градоначелника. У општини Нетретић бира се начелник општине, а у Суњи се одржавају пријевремени локални избори за чланове Општинског вијећа, начелника општине и његовог замјеника.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нинослав

15.06.2014 11:26

Срби покрштени у католике протерали из Вуковара Србе правослаце и сад тзв.Избори. Католички језуити из Ватикан су за пројекат звани "Избори" узели мотив из приче о Сократу. Пројекат звани "Избори" је поверен на израду YАЛЕ УНИВЕРСИТY (Читај:Лобања и кост). Избори су Циркус који су смислили католици ради слуђивања маса.

ОДГОВОРИТЕ