Vukovar: Počeli prijevremeni izbori lokalne vlasti

U Vukovaru se danas održavaju prijevremeni izbori za novu gradsku skupštinu i gradonačelnika, a na 32 biračka mjesta pravo glasa ima nešto više od 27.100 birača.

Region 15.06.2014 | 10:29
Vukovar: Počeli prijevremeni izbori lokalne vlasti

Gradsku skupštinu Vukovara, u kojoj je većinu imala koalicija HDZ-HSP dr Ante Starčević uz podršku nezavisnog odbornika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, Vlada je raspustila proljetos zbog neusvajanja gradskog budžeta, te je razriješen i dotadašnji gradonačelnik Željko Sabo /SDP/.

U trci za gradonačelničku fotelju su nezavisni kandidati Andrej Georgievski i Željko Pinjuh, te Slavko Mirnić iz Naše stranke, predstavnik koalicije tri srpske stranke Dragan Crnogorac, predstavnik koalicije predvođene HDZ-om Ivan Penava i dosadašnji gradonačelnik, a sada nezavisni kandidat Željko Sabo, prenose hrvatski mediji.

Za Gradsku skupštinu u trci je osam koalicionih lista, među kojima dvije predvode glavna vladajuća i opoziciona stranka SDP i HDZ, te tri liste grupe birača.

Prvi put na izbore zajedno izlaze tri stranke srpskih predstavnika. Nosilac liste koalicije SDSS-SNS-NSS je Vojislav Stanimirović.

Jedna od karakteristika ovogodišnjih prijevremenih izbora za gradsku skupštinu i gradonačelnika Vukovara jeste gotovo potpuni izostanak predizborne kampanje.

Osim u Vukovaru, i u Slunju građani izlaze na prijevremene izbore za gradonačelnika. U opštini Netretić bira se načelnik opštine, a u Sunji se održavaju prijevremeni lokalni izbori za članove Opštinskog vijeća, načelnika opštine i njegovog zamjenika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ninoslav

15.06.2014 11:26

Srbi pokršteni u katolike proterali iz Vukovara Srbe pravoslace i sad tzv.Izbori. Katolički jezuiti iz Vatikan su za projekat zvani "Izbori" uzeli motiv iz priče o Sokratu. Projekat zvani "Izbori" je poveren na izradu YALE UNIVERSITY (Čitaj:Lobanja i kost). Izbori su Cirkus koji su smislili katolici radi sluđivanja masa.

ODGOVORITE