22 године од формирања 8. одреда Специјалне полиције

Осми одред Специјалне полиције Илиџа обиљежио је 22 године од свог формирања.

Република Српска 14.06.2014 | 18:42
22 године од формирања 8. одреда Специјалне полиције

На годишњицу је уприличен помен за 29 припадника Одреда који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, као и сусрет припадника и породица погинулих припадника Одреда, гдје су се још једном присјетили свог ратног пута и оних који су животе положили у темеље Републике Српске.

"Ми који смо преживјели треба да чувамо и гајимо успомене на њих, јер да њих није било не би ми данас били овдје, не би наша омладина могла да се слободно креће, школује нити да има неку животну перспективу", каже Малко Короман, ратни начелник полиције.

У ратном периоду, Источна Илиџа је била у незгодном положају, подијељена у два дијела, због чега је било потребно да реагује јака интервентна и специјална јединица као што је био Осми одред Специјалне полиције Илиџа.

"То је једна јединица која је дала жесток допринос за одрбрану Српске  Илиџе и Борачка организација "Илиџански борац" неће дати да се забораве ти људи", наводи предсједник БО "Илиџански борац" Горан  Шеховац.

Припадници Осмог одреда Специјалне полиције Илиџа одбранили су српски народ и територију и они су заједно са својим народом расељени широм Републике Српске. Они, као и породице погинулих припадника нашли су снаге да дођу на обиљежавање 22. године од формирања Одреда.

"Сусрет је прилика да с њима разговарамо, да видимо у каквом су социјалном стању, и да инсистирамо у надлежним министарствима да се нека актуелна питања њиховог социјалног статуса што прије рјешавају", сматра предсједник Удружења ветерана служби безбједности РС - Подружница И.Сарајево Радован Пејић.

За погинуле припаднике Осмог одреда Специјалне полиције Илиџа служен је парастос у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама, након чега је организован четврти сусрет припадника и породица погинулих припадника Одреда.

(БН ТВ)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

крле

14.06.2014 17:23

Ваљали сте читавој РС а Сарајевско Романијској регији поготово. Свака вам част!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

14.06.2014 20:29

Гдје су вам Дјокић и Кошарац? Надам се да их нисте ни звали,па их зато нема и на томе вам честитам, утолико сте за мене већи и часнији, као људи. Штета је толиких страдалих за слободу коју изгубисмо 2005. Под притиском странаца, ево вец 9 година нисмо своји на своме, служимо власти која служи странцима уз велику личну корист. Надам се да је октобар мјесец преврата, ослободјења, револуције, побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

адука

14.06.2014 21:23

Ста се ти јављас горане сеховцу сваки дан са босњацима сједис и испијас кафе а сад се ти бусас ко ти на некој линији био пусти ораве борце исоред себе да прицају.

ОДГОВОРИТЕ