Вучић и даље најпопуларнији политичар

Уколико би сада били одржани парламентарни избори, за Српску напредну странку би гласало 55 одсто опредјељених бирача, што је за око шест одсто више у односу на резултате гласања одржаног 16. марта, један је од резултата истраживања јавног мњења, које је спроведено од 22. до 29. маја, а у које је дневник "Данас" имао увид.

Србија 14.06.2014 | 09:00
Вучић и даље најпопуларнији политичар

"Једна од најпознатијих агенција у Србији, чије име не можемо да објавимо, непосредно је након поплава и ванредне ситуације у земљи обавила теренско истраживање на репрезентативном узорку од 1.004 испитаника", пише београдски лист.

На питање - ако би се данас одржали парламентарни избори и ако би се на њима кандидовале исте листе, за коју бисте од њих гласали - изјаснило се 52 одсто испитаника.

Од тог броја, за СНС би гласало 55 одсто, док би за коалицију СПС-ПУПС-ЈС било 13 одсто опредјељених бирача.

Цензус би прешле још две парламентарне партије - Демократска странка и Нова демократска странка, али и Либерално-демократска партија, која је 16. марта завршила испод изборног прага.

ДС, НДС и ЛДП сада имају рејтинг од по пет одсто.

Мало испод цензуса, са по четири одсто подршке, према резултатима анкете налазе се Двери и Демократска странка Србије, док би за Српску радикалну странку гласало три одсто опредјељених испитаника.

Листу "Доста је било" подржало би њих два одсто, док је један одсто бирача за Уједињене регионе Србије.

Александар Вучић је и даље убједљиво најпопуларнији политичар у Србији. Позитивно мишљење о њему има 54, а негативно 21 одсто испитаника. Вучић је једини политичар "у плусу". Друго месту по рејтингу деле Томислав Николић, о којем добро мисли 29, а лоше 36 одсто испитаних, и Драган Марковић Палма (29:35).

Следе Зорана Михајловић (26:34), Ивица Дачић (24:39), Синиша Мали (19:36), Вук Јеремић (19:41) и Кори Удовички (17:33).

О представницима опозиције позитивно мишљење има између седам и четири одсто испитаника.

Ту су, редом, Борис Тадић, Војислав Коштуница, Чедомир Јовановић, Бојан Пајтић и Драган Ðилас.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Популарност

14.06.2014 06:11

Прица се да долази господин Војислав Сесељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.06.2014 08:03

Стета да Нема Вуцицаа оваквог у - РС и Федерацији БиХ - зивео Вуцииц помозите да склонимо Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

14.06.2014 09:36

Србин;нема од твог Вуцица ниста,он ти је исти као Додик не заноси се Србине.Ста си ти то видио у бивсем радикалу ја не знам.Теско теби а и мени са оваквим људима на власти.Зар ти не видис како се Додик понаса у БГ како се мази са Вуцицем,како и њему потура тезе и Кустурицу.А јасно је и теби и мени да смо покрадени и опљацкани до краја ,да смо биједа којој неце и не треба да помогне ЕУ а и нико из свијета.Мозда би и било помоци ал док је овај резим на власти нецес је добити.Цак се врсе припреме да након избора ЕУ помогне народу да се реси корумпиране власти.

ОДГОВОРИТЕ