Предложен притвор за ухапшене дилере

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора од 30 дана за 12 осумњичених и мјере забране за једно лице, који су ухапшени у полицијској акцији "Шетач два".

Босна и Херцеговина 13.06.2014 | 13:54
Предложен притвор за ухапшене дилере


Притвор је предложен Светозару Перућици, Неђељку Куљићу и Марку Говедарици из Билеће, те Срећку Трифковићу из Пала, који се налазе у бјекству, а тужилац ће предложити Суду БиХ расписивање међународне потјернице.

Једномјесечни притвор затражен је и за Сашу Куљића, Миленка Куљића, Синишу Куљића, Милоша Говедарицу, Вука Вујовића, сви из Билеће, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Предложено је да се притвор одреди и Давору Миличевићу из Чапљине, Јози Рашићу из Љубушког и Зорану Бандуру из Љубушког, држављанима БиХ и Хрватске.

За осумњиченог Марка Дунђера из Билеће тужилац је предложио одређивање мјера забране напуштања боравишта и јављање у надлежну полицијску станицу једном седмично.

Осумњичене особе су у јутарњим часовима у сриједу, 11. јуна, слободе лишили полицијски службеници у оквиру здружене акције кодног назива "Шетач два".

Они су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су да су као припадници организоване групе људи учествовали у неовлаштеној међународној трговини веће количине дроге сканк са подручја Црне Горе на
подручје БиХ, коју су потом продавали купцима са подручја Хрватске и БиХ.

Приједлог за одређивање мјера притвора и мјере забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво наставља истрагу у овом предмету.

Коментари / 0

Оставите коментар