Помама за телевизорима

Продаја ТВ пријемника нагло је порасла широм БиХ због Свјетског првенства у фудбалу, које се од синоћ одржава у Бразилу.

Босна и Херцеговина 13.06.2014 | 10:16
Помама за телевизорима

Трговци, очекивано, нису неспремни дочекали такмичење у најважнијој споредној ствари на свијету, те су припремили бројне акције за своје купце, а труд им се и те како исплатио.

Тако је на Фацебоок страници "Конзума БиХ" прекјуче објављено да нуде попуст до 20 одсто на све телевизоре, а они који су куповину обавили баш тог дана, имају разлог више да навијају за бх. Репрезентацију.

"Ако БиХ побиједи Аргентину на утакмици 15. јуна, 'Конзум' враћа цијели износ купљеног телевизора", саопштили су из те компаније.

"Мерцатор" тренутно у понуди има акцију на одјелу технике, у коју су укључени и ТВ пријемници.

"Нудимо их по изузетно атрактивним цијенама, тако да биљежимо знатан пораст продаје у свим нашим трговинама. Било је и купаца власника угоститељских објеката, који су искористили ове погодности за куповину ТВ уређаја за баште својих кафића. Купци који су куповали ТВ намјенски због фудбала тражили су оне већих димензија и са ЛЦД - ЛЕД екраном", истичу из Службе за односе с јавношћу "Мерцатор" Бањалука.

И бројни остали продајни објекти који нуде ТВ пријемнике спремно су дочекали еуфорију навијача.

Не чуди стога што су трговине кућанским апаратима пуне муштерија, код којих је, ипак, цијена пресудан фактор при куповини.

У објекту "Техно Маг" Бањалука такође свједоче да је интересовање за ТВ пријемнике знатно порасло.

"Продаја је порасла за око 30 одсто, а цијена је најчешћи критеријум којим купци бивају вођени при куповини ТВ пријемника", кажу трговци "Техно Мага".

Такође, у фирми "Цом Траде Схоп" Сарајево кажу да је продаја телевизора јако порасла, а купце, како додају, највише занима цијена, као и димензије пријемника.

"Припремили смо акције за наше купце и то је уродило плодом", навели су из "Цом Траде Схопа".

Не крију задовољство ни у "Роботу" Бањалука, гдје такође истичу да је интересовање за куповину телевизора велико.

"Код купаца смо примијетили да им је при одабиру телевизора битно да добију добар омјер цијене и квалитета. Најчешће се одлучују за модел Бира од 32 инча, те модел Сонy од исто толико инча. То су модели који се продају 'сами од себе'. Најнижа цијена била је 389 марака, а ријеч је о апаратима нове генерације", казали су у "Роботу".

Акцију за своје купце припремила је и компација "Фис", на чијој интернет страници је постављено да се, примјера ради, Самсунг ЛЕД телевизор од 32 инча може купити за 439 марака, а коштао је 529 КМ.

"Цијене смо прилагодили актуелним дешавањима, односно понудили смо акцију. Осјетно је повећана продаја ТВ пријемника", наводи Жељка Бајрамовић, водитељ Тима за односе с јавношћу у "Фису".

Фудбалска грозница захватила је цијели свијет, па је тако продаја телевизијских пријемника у мају у Француској порасла за 25 одсто, а као главни разлог такође се наводи Свјетско фудбалско првенство у Бразилу.

Број продатих телевизора од почетка године износи 2,3 милиона, а само у мају је продато 530.000 ТВ пријемника.

"То је феномен који се поновља сваке четири године, али ове године је забиљежен рекордан двоцифрен раст на тржишту које иначе биљежи пад у посљедње двије године", објашњавају представници агенције "ГфК".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ејсх?

14.06.2014 05:50

Сиром БиХ или само у Федерацији ?

ОДГОВОРИТЕ