Тата, убио сам троје

Држао је рукама главу и уплакан понављао да је убио троје људи. Био је изубијан по целом телу, али као да није био свестан бола, већ се само љуљао и понављао да је убио људе.

Овако почиње исповест за “Блиц” Небојша Вранић, отац возача Деспота који је “аудијем” налетео на “голф” у ком су се погинули Милица Лежимирац, Владица Матовић и Александар Марић. Отац је сина пронашао у Ургентном центру.

Србија 13.06.2014 | 07:03
Тата, убио сам троје

- Било ми је зелено светло на семафору и у последњем тренутку сам угледао нешто црно и затим осетио страховит ударац. Ништа нисам могао да учиним - рекао је Деспот оцу, признајући да мисли да је возио око 100 километара на сат, као и да је те вечери попио неколико гутљаја жестине.

Отац наводи да је Деспот у суботу био у Иригу код деде, где је избила туча у којој је један његов пријатељ, иначе власник “аудија”, тешко повређен. Повређеног човека Хитна помоћ је возила за Нови Сад, а Деспот је сео у његов аутомобил и кренуо за њима. Међутим, по силаску са Моста слобода догодила се трагедија која је свима изменила живот.

- Најстрашније од свега је што су та деца погинула. Наш син треба да одговара. Ми немамо речи да изразимо тугу и саучешће - каже мајка Светлана, напомињући да и она и супруг свакодневно мисле на породице настрадалих.

- Радио сам 12 година у Хитној помоћи, по струци сам медицински техничар. Спасавао сам туђе животе и моја деца су тако васпитана. Нажалост, ово је све сплет језивих околности који је однео три млада живота, док ће мој син морати до краја живота да живи са тим теретом - каже Небојша Вранић.

Породицу Вранић су погодиле приче и претпоставке о томе да је Деспот бахати „татин син” који дивља скупоценим аутомобилом по улицама.

- Живимо од онога што супруга заради у свом фризерском салону. Имамо један аутомобил стар 15 година, стан отплаћујемо на кредит... “Ауди” не бисмо могли да приуштимо. Просечна смо породица која спаја крај са крајем - потресено прича Небојша.

Отац наводи да су многи после несреће измишљали да је власник неких пумпи, да има грађевинску фирму, као и да држи полицију у шаци... Истина је да је недавно изгубио посао на бензинској пумпи.

- Знам шта је губитак најближих јер сам га осетио. Прва трансплантација срца извршена у бившој СФРЈ је урађена срцем мог преминулог брата. Потписао сам дозволу за донирање органа и братовљево срце је омогућило другом човеку да живи. Не говорим ово да бих се хвалио, већ да људи схвате да сам нормалан човек - кроз сузе каже Небојша.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

миx

13.06.2014 06:55

Треба цовека ослободити кривице, ипак је он просао кроз зелено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.06.2014 07:48

Па не вози се кроз град као на релију,и вози се тријезан

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

13.06.2014 07:51

Кад возис онако брзо сва свјетла сути зелена. У затвор до краја Живота. Сутра це се опет напити и убитидруге људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

13.06.2014 12:38

Па не знам ста да вам кажем, подједнако су криви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

15.06.2014 09:03

Ако цовек вози кола стара петнаестак година и седне за волан једног великог, новог возила, добија осецај моци, сигурности, удобности а губи осецај за брзину. Не покусавам да неког браним или нападам али цовек мора да одговара за своје поступке, поготово ако су млади зивоти у питању. Јос једном, моје искрено сауцесце озалосценим породицама.

ОДГОВОРИТЕ