Tata, ubio sam troje

Držao je rukama glavu i uplakan ponavljao da je ubio troje ljudi. Bio je izubijan po celom telu, ali kao da nije bio svestan bola, već se samo ljuljao i ponavljao da je ubio ljude.

Ovako počinje ispovest za “Blic” Nebojša Vranić, otac vozača Despota koji je “audijem” naleteo na “golf” u kom su se poginuli Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Otac je sina pronašao u Urgentnom centru.

Srbija 13.06.2014 | 07:03
Tata, ubio sam troje

- Bilo mi je zeleno svetlo na semaforu i u poslednjem trenutku sam ugledao nešto crno i zatim osetio strahovit udarac. Ništa nisam mogao da učinim - rekao je Despot ocu, priznajući da misli da je vozio oko 100 kilometara na sat, kao i da je te večeri popio nekoliko gutljaja žestine.

Otac navodi da je Despot u subotu bio u Irigu kod dede, gde je izbila tuča u kojoj je jedan njegov prijatelj, inače vlasnik “audija”, teško povređen. Povređenog čoveka Hitna pomoć je vozila za Novi Sad, a Despot je seo u njegov automobil i krenuo za njima. Međutim, po silasku sa Mosta sloboda dogodila se tragedija koja je svima izmenila život.

- Najstrašnije od svega je što su ta deca poginula. Naš sin treba da odgovara. Mi nemamo reči da izrazimo tugu i saučešće - kaže majka Svetlana, napominjući da i ona i suprug svakodnevno misle na porodice nastradalih.

- Radio sam 12 godina u Hitnoj pomoći, po struci sam medicinski tehničar. Spasavao sam tuđe živote i moja deca su tako vaspitana. Nažalost, ovo je sve splet jezivih okolnosti koji je odneo tri mlada života, dok će moj sin morati do kraja života da živi sa tim teretom - kaže Nebojša Vranić.

Porodicu Vranić su pogodile priče i pretpostavke o tome da je Despot bahati „tatin sin” koji divlja skupocenim automobilom po ulicama.

- Živimo od onoga što supruga zaradi u svom frizerskom salonu. Imamo jedan automobil star 15 godina, stan otplaćujemo na kredit... “Audi” ne bismo mogli da priuštimo. Prosečna smo porodica koja spaja kraj sa krajem - potreseno priča Nebojša.

Otac navodi da su mnogi posle nesreće izmišljali da je vlasnik nekih pumpi, da ima građevinsku firmu, kao i da drži policiju u šaci... Istina je da je nedavno izgubio posao na benzinskoj pumpi.

- Znam šta je gubitak najbližih jer sam ga osetio. Prva transplantacija srca izvršena u bivšoj SFRJ je urađena srcem mog preminulog brata. Potpisao sam dozvolu za doniranje organa i bratovljevo srce je omogućilo drugom čoveku da živi. Ne govorim ovo da bih se hvalio, već da ljudi shvate da sam normalan čovek - kroz suze kaže Nebojša.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

mix

13.06.2014 06:55

Treba coveka osloboditi krivice, ipak je on prosao kroz zeleno

ODGOVORITE
Name

Md

13.06.2014 07:48

Pa ne vozi se kroz grad kao na reliju,i vozi se trijezan

ODGOVORITE
Name

tt

13.06.2014 07:51

Kad vozis onako brzo sva svjetla suti zelena. U zatvor do kraja Života. Sutra ce se opet napiti i ubitidruge ljude.

ODGOVORITE
Name

mm

13.06.2014 12:38

Pa ne znam sta da vam kažem, podjednako su krivi!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

15.06.2014 09:03

Ako covek vozi kola stara petnaestak godina i sedne za volan jednog velikog, novog vozila, dobija osecaj moci, sigurnosti, udobnosti a gubi osecaj za brzinu. Ne pokusavam da nekog branim ili napadam ali covek mora da odgovara za svoje postupke, pogotovo ako su mladi zivoti u pitanju. Jos jednom, moje iskreno saucesce ozaloscenim porodicama.

ODGOVORITE