Желите да постанете мис? То ће папрено да вас кошта

До титуле мисице није лако доћи, тачније није јефтино изборити се за позицију најлепше девојке. У Америци припреме за мис коштају десетине хиљада долара. У детаљима то изгледа овако.

Мода и љепота 13.06.2014 | 06:22
Желите да постанете мис? То ће папрено да вас кошта

Новцем, који такмичарке издвајају за припреме, може да се плати једна година студирања, да се купи аутомобил или исплати позамашни кредит у банци. Добро уложен новац може да поврати та средства, али сама награда коју добија мис САД далеко је мање од уложеног.

Ким Гравел, мис Џорџија 1991, звезда емисије “Ким оф Qуеенс”, тутор мисица и власница "Тхе Пагеант Плаце цостуме" изјавила је да се цене хаљина за такмичења крећу до 700 до 5.000 долара.

- Сада је то велики посао, избори се одржавају сваке недеље- рекла је Ким.

Лиса Барефилд, директор маркетинга у компанији "Хенри’с Цлоуд Нине" у Охају је на овогодишњем такмичењу за мис Америке била задужена за изглед четири такмичарке. Цена хаљина, које она набавља за мисице, креће се од осам до 10 хиљада долара за "велика такмичења".

Годишње се у Америци 2.5 милиона девојака такмиче на 100.000 избора за мис, чак 72 процента њих унајмљује туторе попут Ким Гарвел. Унајмљивање ментора кошта 100 долара на сат или више, потребна су ИМ три туторска састанка недељно. На списак трошкова треба да се уброје и трошкови шминкања (250 долара на сат), трошкови спрејова за самопотамњивање (75 долара) и трошкови перика и осталих козметичких средстава (200 долара).

А да би девојке ушетале на неко такмичење за мис морају да издвоје од 300 до 1.000 долара. Како је изјавила Ким, девојке пред само такмичење имају обавезу учешћа на разним јавним догађајима, интервјуима и дефилеима у купаћим костимима. За сваку ту прилику оне морају да набаве скупоцену гардеробу и накит.

На локалним такмичењима мисице успевају да уштеде. Мис Прова, највећег града Јуте, и такмичарка овогодишњег избора за мис ове земље, Рејчел Слоусон, на избору за мис овог града носила је хаљину вредну 100 долара. Био је то поклон дизајнерке Непхи Гарсије, којој је маркетинг био важнији од новца. 

 - За моје прво такмичење потрошила сам мало новца. Сада све схватам озбиљније. Желим да победим, желим да будем мис Јуте- рекла је Рејчел.То озбиљније значи да ће на наредном такмичењу Рејчел потрошити и до седам пута више новца.

Ким Гравел је рекла да су данашњи избори захтевнији од претходних. Није довољно да девојке само прошетају у купаћим костимима, од њих се захтева савршена и скупоцена гардероба. Велики притисак ствара императив савршеног тела. Девојке унајмљују личне тренере и долазе на пластичне операције. За Ким је све погрешно.

- Никада се није догодило да је нека девојка постала мис Америке јер има најбоље груди. Можеш да победиш ако имаш "најбољи" мозак или најбоље комуницираш- рекла је Ким.

Најопасније је када девојке крену са изгладњивањем. То временом доведе до разних поремећаја у исхрани. Мисица Рејчел Слоусон одудара од таквих примера.

- У основној и средњој школи, имала сам лоше мишљење о свом изгледу, такмичење за мис је подигло моје самопоуздање. Не осећам никакав притисак да морам да будем мршава, само желим да будем здрава- рекла је Рејчел коју је избор једино коштао "брзе хране и газираних сокова".

Титула мис Америке доноси 50.00 долара, место прве и друге пратиље доноси новчане награде од 25 и 20.000 долара. Уз то најбоље пласиране девојке добијају студентске стипендије.Поједине мисице их и искористе, тако је урадила и Ким Гарвел. Већина пак утицај употреби за пробој у шоубизнис. Бритни Спирс је пре певачке каријере учествовала на многим изборима за мис.

Коментари / 0

Оставите коментар