Вучић из Берлина: Неочекивано добро!

Председник Владе Србије Александар Вучић, на крају дводневне посете Берлину, истакао је да није било никаквих нових услова Немачке.

Србија 12.06.2014 | 22:44
Вучић из Берлина: Неочекивано добро!

"Апсолутно ниједан нови услов, осим да марљиво радимо на економским реформама. Изнео сам комплетан план и програм канцеларки Меркел. Да поштујемо обавезе које смо преузели, да наставимо разговоре са Приштином, али то су ствари које су се подразумевале", објаснио је он у изјави новинарима у Берлину.

Вучић је подвукао да не постоје никакви услови нити је о условима било речи.
Разговарало се о даљем поштовању преузетих обавеза и наставку дијалога с Приштином, али, како је рекао Вучић, "то су ствари које у се подразумевале".

"Ако ме питате за садржину разговора да пронађем једну синтагму, рекао бих: Неочекивано добро", резимирао је Вучић кратко посету Берлину.

“Као што су се јуче не само овде у Берлину него и сви у Србији осећали другачије, осећали поносно због части коју смо сви као грађани наше земље доживели, сигуран сам да већим и марљивијим радом можемо још неупоредиво веће успехе да постигнемо у наредном периоду", истакао је Вучић у изјави за медије.

Премијер је изразио наду "да ћемо паметном политиком и озбиљним радом и трудим успети да привучемо још више немачке пажње и подршке" и додао да се нада да ће то "и људи у Србији добро разумети".

Вучић се јуче и данас у Берлину састао са савезном канцеларком Ангелом Меркел и шефом немачке дипломатије Франк-Валтером Штајнмајером, а јутрос је разговарао с представницима Одбора немачке привреде за исток и с немачким пословним људима.
Српски премијер је рекао да жели да "Србија буде што ближа Немачкој и да буде што боља и што привлачнија дестинација за Немачку".

"Посета ми је улила велику наду и велики терет и обавезу да испунимо све што је у нашој моћи од онога што смо обећали и на томе ћу вредно и марљиво радити", рекао је Вучић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

комсија

12.06.2014 21:42

Нама треба неко слицних размисљања и способности као Вуциц,спреман да овај народ извуце из лоповлука,да се висе цијене струцњаци из свих области а не да на полозаје долазе корумпиране лопузе које це све урадити ако треба и странку промјенити да остану ту гдје и јесу и да сто висе покраду а предузеце унисте као сто су примјер у овој катастрофи Воде Српске,Андјелиц ни не зна да нема запосленог хидраса у Добоју а тврди супротно ,ста реци а не заплакати.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радман

12.06.2014 23:31

Браво први Србски Пресједник за углед у Свијету! Само напријед схватице НАРОД ста је битно у вријеме глобализације а не сепарације као од 1991 до јуцер.

ОДГОВОРИТЕ