Vučić iz Berlina: Neočekivano dobro!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na kraju dvodnevne posete Berlinu, istakao je da nije bilo nikakvih novih uslova Nemačke.

Srbija 12.06.2014 | 22:44
Vučić iz Berlina: Neočekivano dobro!

"Apsolutno nijedan novi uslov, osim da marljivo radimo na ekonomskim reformama. Izneo sam kompletan plan i program kancelarki Merkel. Da poštujemo obaveze koje smo preuzeli, da nastavimo razgovore sa Prištinom, ali to su stvari koje su se podrazumevale", objasnio je on u izjavi novinarima u Berlinu.

Vučić je podvukao da ne postoje nikakvi uslovi niti je o uslovima bilo reči.
Razgovaralo se o daljem poštovanju preuzetih obaveza i nastavku dijaloga s Prištinom, ali, kako je rekao Vučić, "to su stvari koje u se podrazumevale".

"Ako me pitate za sadržinu razgovora da pronađem jednu sintagmu, rekao bih: Neočekivano dobro", rezimirao je Vučić kratko posetu Berlinu.

“Kao što su se juče ne samo ovde u Berlinu nego i svi u Srbiji osećali drugačije, osećali ponosno zbog časti koju smo svi kao građani naše zemlje doživeli, siguran sam da većim i marljivijim radom možemo još neuporedivo veće uspehe da postignemo u narednom periodu", istakao je Vučić u izjavi za medije.

Premijer je izrazio nadu "da ćemo pametnom politikom i ozbiljnim radom i trudim uspeti da privučemo još više nemačke pažnje i podrške" i dodao da se nada da će to "i ljudi u Srbiji dobro razumeti".

Vučić se juče i danas u Berlinu sastao sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel i šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom, a jutros je razgovarao s predstavnicima Odbora nemačke privrede za istok i s nemačkim poslovnim ljudima.
Srpski premijer je rekao da želi da "Srbija bude što bliža Nemačkoj i da bude što bolja i što privlačnija destinacija za Nemačku".

"Poseta mi je ulila veliku nadu i veliki teret i obavezu da ispunimo sve što je u našoj moći od onoga što smo obećali i na tome ću vredno i marljivo raditi", rekao je Vučić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

komsija

12.06.2014 21:42

Nama treba neko slicnih razmisljanja i sposobnosti kao Vucic,spreman da ovaj narod izvuce iz lopovluka,da se vise cijene strucnjaci iz svih oblasti a ne da na polozaje dolaze korumpirane lopuze koje ce sve uraditi ako treba i stranku promjeniti da ostanu tu gdje i jesu i da sto vise pokradu a preduzece uniste kao sto su primjer u ovoj katastrofi Vode Srpske,Andjelic ni ne zna da nema zaposlenog hidrasa u Doboju a tvrdi suprotno ,sta reci a ne zaplakati.............

ODGOVORITE
Name

Dana Radman

12.06.2014 23:31

Bravo prvi Srbski Presjednik za ugled u Svijetu! Samo naprijed shvatice NAROD sta je bitno u vrijeme globalizacije a ne separacije kao od 1991 do jucer.

ODGOVORITE