Утврђени приједлози четири закона

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ утврдила је на данашњој сједници у Сарајеву и у парламентарну процедуру упутила приједлоге четири закона - о лијечењу неплодности биомедицински потпомогнутом оплодњом, о измјенама Закона о помиловању, о инспекцијама, те о енергетској ефикасности.

Босна и Херцеговина 12.06.2014 | 19:32
Утврђени приједлози четири закона

У саопштењу Владе ФБиХ наводи се да је неколико тачака дневног реда било посвећено санирању посљедица поплава у ФБиХ, те је, између осталог, одобрено издвајање 1.324.000 КМ из овогодишњег федералног буџета за хитну санацију клизишта на подручјима погођеним елементарним непогодама.

Влада ФБиХ утврдила је критеријуме за расподјелу 5.000.000 КМ општинама погођеним природном несрећом, а критеријуми су број порушених и оштећених кућа и других стамбених јединица.

Када буде утврђен број оваквих објеката и сабрана укупна висина штете за сваку општину, биће утврђен удио који ће свака од њих добити од 5.000.000 КМ.

Федерална Влада прихватила је информацију о расподјели хуманитарне помоћи која стиже у БиХ и координише је Министарство безбједности БиХ.

Влада ФБиХ ће захтијевати од Министарства безбједности БиХ, Министарства иностраних послова БиХ и Савјета министара БиХ поштивање препорука Федералног штаба цивилне заштите које се односе на расподјелу
међународне хуманитарне помоћи између ФБиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта, на начин да се искључиво врши у омјеру 45 одсто ФБиХ, 45 одсто Република Српска и десет одсто Брчко дистрикт.

Федерална Влада ће захтијевати од ових органа да прецизно утврде процедуре пријема и расподјеле хуманитарне помоћи намијењене ФБиХ, Републици Српској и Брчко дистрикту, начин царињена, те њено
дистрибуисање надлежним цивилним заштитама ентитета и Брчко дистрикта.

Прихваћена је иницијатива Уницефа да, у сарадњи са федералним Министарством рада и социјалне политике, пружи подршку центрима за социјални рад у општинама Маглај и Домаљевац-Шамац.

Федерална влада данас је разматрала консолидовани извјештај о извршењу буџета ФБиХ, кантона, општина и финансијских планова ванбуџетских фондова ФБиХ за период од јануара до ­марта 2014. године.

Укупни приходи за тај период су 1.537.400.000 КМ, што је за 10,5 милиона КМ или за 7,1 одсто више у односу на 2013. годину, а остварење у односу на план је 20,8 одсто.

Коментари / 0

Оставите коментар