Utvrđeni prijedlozi četiri zakona

Vlada Federacije BiH /FBiH/ utvrdila je na današnjoj sjednici u Sarajevu i u parlamentarnu proceduru uputila prijedloge četiri zakona - o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, o izmjenama Zakona o pomilovanju, o inspekcijama, te o energetskoj efikasnosti.

Bosna i Hercegovina 12.06.2014 | 19:32
Utvrđeni prijedlozi četiri zakona

U saopštenju Vlade FBiH navodi se da je nekoliko tačaka dnevnog reda bilo posvećeno saniranju posljedica poplava u FBiH, te je, između ostalog, odobreno izdvajanje 1.324.000 KM iz ovogodišnjeg federalnog budžeta za hitnu sanaciju klizišta na područjima pogođenim elementarnim nepogodama.

Vlada FBiH utvrdila je kriterijume za raspodjelu 5.000.000 KM opštinama pogođenim prirodnom nesrećom, a kriterijumi su broj porušenih i oštećenih kuća i drugih stambenih jedinica.

Kada bude utvrđen broj ovakvih objekata i sabrana ukupna visina štete za svaku opštinu, biće utvrđen udio koji će svaka od njih dobiti od 5.000.000 KM.

Federalna Vlada prihvatila je informaciju o raspodjeli humanitarne pomoći koja stiže u BiH i koordiniše je Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Vlada FBiH će zahtijevati od Ministarstva bezbjednosti BiH, Ministarstva inostranih poslova BiH i Savjeta ministara BiH poštivanje preporuka Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na raspodjelu
međunarodne humanitarne pomoći između FBiH, Republike Srpske i Brčko distrikta, na način da se isključivo vrši u omjeru 45 odsto FBiH, 45 odsto Republika Srpska i deset odsto Brčko distrikt.

Federalna Vlada će zahtijevati od ovih organa da precizno utvrde procedure prijema i raspodjele humanitarne pomoći namijenjene FBiH, Republici Srpskoj i Brčko distriktu, način carinjena, te njeno
distribuisanje nadležnim civilnim zaštitama entiteta i Brčko distrikta.

Prihvaćena je inicijativa Unicefa da, u saradnji sa federalnim Ministarstvom rada i socijalne politike, pruži podršku centrima za socijalni rad u opštinama Maglaj i Domaljevac-Šamac.

Federalna vlada danas je razmatrala konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta FBiH, kantona, opština i finansijskih planova vanbudžetskih fondova FBiH za period od januara do ­marta 2014. godine.

Ukupni prihodi za taj period su 1.537.400.000 KM, što je za 10,5 miliona KM ili za 7,1 odsto više u odnosu na 2013. godinu, a ostvarenje u odnosu na plan je 20,8 odsto.

Komentari / 0

Ostavite komentar