Брчко: Штета у пољопривреди 15 милиона КМ


Штета од поплава нанесена пољопривреди, шумарству и водопривреди у дистрикту Брчко, према прелиминараној процјени Владе дистрикта, износи око 15 милиона КМ, саопштио је данас шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Џевдет Шаховић.

 

Босна и Херцеговина 12.06.2014 | 20:06
Брчко: Штета у пољопривреди 15 милиона КМ


Градоначелник Брчког Анто Домић рекао је да је изграђен алтернативни пут до Вучиловца, тако да је омогућен улазак возилима у то насеље. Припадници Оружаних снага БиХ данас и сутра извршиће извиђање и преглед терена на подручју Мјесне заједнице Вучиловац да би наредног викенда обавили чишћење земљишта, стамбених и других објеката", изјавио је новинарима Домић након данашње ванредне сједнице Владе  дистрикта Брчко.

За санирање оштећених путева, према прелиминарној процјени Одјељења за јавне послове дистрикта, биће потребно око три милиона КМ.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Анђа Николић рекла је да је хигијенско-епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта стабилна, али још постоји опасност од појаве заразних болести у насељима Крепшић и Вучиловац. Замјеник градоначелника Брчког Есед Кадрић упознао је чланове Владе о захтјевима више власника угоститељских објеката да им се у вријеме одржавања Свјетског фудбалског првенства, које почиње данас, омогући да продуже радно вријеме.

"Сви они који желе да њихови угоститељски објекти у вријеме Мондијала раде дуже него што им је дозвољено могу већ данас да поднесу захтјев Владином одјељењу за привреду, спорт и културу и добиће дозволу. Њихова је обавеза да се старају о јавном реду и миру у својим локалима", рекао је Кадрић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар