Brčko: Šteta u poljoprivredi 15 miliona KM


Šteta od poplava nanesena poljoprivredi, šumarstvu i vodoprivredi u distriktu Brčko, prema preliminaranoj procjeni Vlade distrikta, iznosi oko 15 miliona KM, saopštio je danas šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu DŽevdet Šahović.

 

Bosna i Hercegovina 12.06.2014 | 20:06
Brčko: Šteta u poljoprivredi 15 miliona KM


Gradonačelnik Brčkog Anto Domić rekao je da je izgrađen alternativni put do Vučilovca, tako da je omogućen ulazak vozilima u to naselje. Pripadnici Oružanih snaga BiH danas i sutra izvršiće izviđanje i pregled terena na području Mjesne zajednice Vučilovac da bi narednog vikenda obavili čišćenje zemljišta, stambenih i drugih objekata", izjavio je novinarima Domić nakon današnje vanredne sjednice Vlade  distrikta Brčko.

Za saniranje oštećenih puteva, prema preliminarnoj procjeni Odjeljenja za javne poslove distrikta, biće potrebno oko tri miliona KM.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić rekla je da je higijensko-epidemiološka situacija na području distrikta stabilna, ali još postoji opasnost od pojave zaraznih bolesti u naseljima Krepšić i Vučilovac. Zamjenik gradonačelnika Brčkog Esed Kadrić upoznao je članove Vlade o zahtjevima više vlasnika ugostiteljskih objekata da im se u vrijeme održavanja Svjetskog fudbalskog prvenstva, koje počinje danas, omogući da produže radno vrijeme.

"Svi oni koji žele da njihovi ugostiteljski objekti u vrijeme Mondijala rade duže nego što im je dozvoljeno mogu već danas da podnesu zahtjev Vladinom odjeljenju za privredu, sport i kulturu i dobiće dozvolu. NJihova je obaveza da se staraju o javnom redu i miru u svojim lokalima", rekao je Kadrić.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar